Suudi Arabistan ve Türkiye, İsrail'e kabus gibi çöktü! Anlaşma sonrası tutuştular...

ABD Başkanı Trump'ın Suudi Arabistan ile sivil nükleer işbirliğine onay vermesi ve Türkiye'ye olası F-35 satışı ihtimali, İsrail'de rahatsızlığa neden oldu. İsrailli yetkililer gelişmeleri, 'aşırı derecede tehlikeli' olarak nitelendirdi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 22.07.2026 21:04 GÜNCELLEME 22.07.2026 21:10 DÜNYA
Suudi Arabistan ve Türkiye, İsrail'e kabus gibi çöktü! Anlaşma sonrası tutuştular...
Suudi Arabistan ve Türkiye, İsrail'e kabus gibi çöktü! Anlaşma sonrası tutuştular...

Yedioth Ahronot gazetesine konuşan adları açıklanmayan üst düzey İsrailli yetkililer, ABD'nin attığı bu adımın, tıpkı Türkiye'ye olası F-35 satışı gibi "rahatsız edici" olduğunu ifade etti.

Gazeteye konuşan İsrailli yetkililer, Washington yönetiminin Riyad'a Tel Aviv ile normalleşmeyi sivil nükleer işbirliği anlaşması için bir şart olarak öne sürmemesine dikkati çekti.

ABD'nin Riyad'a böyle bir şart öne sürmemesinin İsrail'in Washington'daki nüfuzunun zayıfladığına işaret ettiğini söyleyen yetkililer, Tel Aviv yönetiminin Suudi Arabistan'a karşı kullanabileceği bir kozu kaybettiğini söyledi.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyinin eski başkanvekili Yaakov Nagel ise Suudi Arabistan'ın topraklarında uranyum zenginleştirebilecek olmasının hata olduğunu iddia etti.

İsrailli emekli diplomat Jeremy Issacharoff de söz konusu anlaşmayı "aşırı derecede tehlikeli" olarak nitelendirdi.

Issacharoff, söz konusu adımın İsrail'in ulusal güvenliğini ilgilendiren kritik konularda Washington'daki politikaları etkileme kapasitesinin azaldığını gösterdiğine işaret etti.

ABD basınında yer alan haberlerde, Trump'ın Suudi Arabistan'a "sivil nükleer program desteği verilmesini ve potansiyel olarak uranyum zenginleştirebilecek faaliyetlerinin önünün açılmasını" öngören anlaşmayı onayladığı belirtilmişti.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Kamil 7 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye - Suudi Arabistan yakınlaşması memnuniyet vericidir . Din kardeşlerimiz ile tabi ki dostane ilişkiler geliştirmeliyiz . Şükürler Olsun .
    Cevapla
  • Misafir 13 dakika önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan'a zenginleştirilmiş uranyum teknolojisi sunmak gelecekte İran gibi bir nükleer silah yapmaya dönüşerek dünya için tehlikeli hal alabilir
    Cevapla
  • Vatandaş 22 dakika önce Şikayet Et
    Asıl tehlikeyi müslümanlar uyandığında göreceksiniz
    Cevapla
  • KIYI 33 dakika önce Şikayet Et
    Ya bunlar ne korkakmış. Demekki güçleri sadece masum sivillere yetiyor. İnanın bir de jandarma devlet arkasından çekilse bunlar toptan sümüğü koyuverecek.
    Cevapla
  • Eeeeeee 34 dakika önce Şikayet Et
    Ektiğini biçme zamanına doğru koşuyorsun itrail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR