İsrailli bakanlardan peş peşe tehditler: Bize bulaşma Erdoğan

İsrail Enerji Bakanı Cohen, Türkiye'nin Suriye'de üs kurması halinde kendilerinin de Suriye'de üs kuracağını dile getirdi. İsrail Savunma Bakanı Katz ise, "Erdoğan'a tavsiyem bize bulaşmaması ve İran'ın düştüğü duruma düşmemesi." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 28.07.2026 16:11 GÜNCELLEME 29.07.2026 06:22 DÜNYA
İsrailli bakanlardan peş peşe tehditler: Bize bulaşma Erdoğan
İsrailli bakanlardan peş peşe tehditler: Bize bulaşma Erdoğan

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, Türkiye'nin Suriye'deki olası askeri üs adımlarına karşı, Tel Aviv'in de sınır ötesi askeri varlığını artırarak karşılık vereceğini belirtti.

Katıldığı bir radyo programda konuşan Cohen, "Türkiye'nin Suriye'ye yerleşmesini kabul etmeyeceğiz. Eğer Türkiye, Suriye'de üsler kurarsa, biz de Suriye'nin içinde üsler kurmak için harekete geçeceğiz. Gazze'de, Suriye'de ve Lübnan'dayız. Gadi Eisenkot'a (eski İsrail Genelkurmay Başkanı) güvenmiş olsaydık, bugün bu güvenlik kuşağına sahip olamazdık." dedi.

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz ise, katıldığı televizyon programında, "Erdoğan'ın Suriye'yi bize karşı güçlendirmesine izin vermeyeceğiz. İsrail'in çıkarlarını nasıl koruyacağımızı biliyoruz. Şu anda İsrail ile Türkiye arasında doğrudan bir askeri çatışma yok. Bizim böyle bir çatışmaya girmek gibi bir niyetimiz de yok. Ancak Erdoğan da böyle bir hırsı olmadığına emin olmalı. Biz çöken Hristiyan imparatorluğu değiliz. Kudüs, sizin Osmanlı İmparatorluğu'nu kurarken fethettiğiniz Konstantinopolis değil. Biz buradayız ve Kudüs sonsuza dek bizimdir. Kendimizi nasıl savunacağımızı biliyoruz ve güçlüyüz. Bize bulaşmayın. Erdoğan'a tavsiyem, bize bulaşmaması ve İran'ın kendini soktuğu duruma düşmemesidir. Bunu önlemek için hala bolca zamanı var. Bunun yerine, Türkiye'ye ve kendi işlerine bakmalıdır. Biz kendi çıkarlarımızı koruyacağız ve bunu yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 304 TÜMÜ
  • Çeçen mücahit 1 saat önce Şikayet Et
    Korkanlar tehdit etmek gibi yanlışa düşer, nedeni ise korkuları gizlemek adına. Ama bilmedikleri gizledikleri açığa çıkıp afişe olduğudur
    Cevapla
  • Yunus Aslan 6 saat önce Şikayet Et
    Hoşt!
    Cevapla
  • Huseyin 7 saat önce Şikayet Et
    İçinizden geçeceğiz İnşeallah
    Cevapla
  • Bero 7 saat önce Şikayet Et
    Sabrımızı deniyorlar sürekli, mısır suriye ve akdeniz üzerinden hilal taktiği uygulamak gerek bunlara..
    Cevapla
  • 72kaplan 8 saat önce Şikayet Et
    doğru ha korkunun ecele faydası yok zaman güzel şey bekleyin biz ne zaman geleceğimizi iyi biliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR