Bağdat'tan sert mesaj: Irak toprakları savaş üssü olmayacak
Irak Başbakanı Ali Zeydi, ülke topraklarının başka ülkelere yönelik saldırılar için kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Güvenlik ihlallerini önlemek amacıyla ortak güvenlik komitesi kurulurken, egemenlik vurgusu yapıldı.
Irak Başbakanı Ali Zeydi, ülke topraklarının kardeş ve dost ülkelere yönelik saldırılar için üs ya da geçiş güzergahı olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirtilerek, güvenlik ihlallerinin önlenmesi amacıyla ortak güvenlik komitesi kurulduğunu açıkladı.
IRAK BAŞBAKANI ZEYDİ: "TOPRAKLARIMIZ KİMSEYE SALDIRMAK İÇİN ÜS OLMAYACAK"
Irak Başbakanı Ali Zeydi, bölgedeki son güvenlik gelişmelerini değerlendirmek amacıyla olağanüstü güvenlik toplantısına başkanlık etti. Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre; toplantıda, Irak topraklarından komşu ülkelere yönelik herhangi bir saldırı ya da güvenlik ihlalinin önlenmesi amacıyla ortak bir güvenlik komitesi kurulması kararlaştırıldı. Zeydi, güvenlik kurumlarına yasaların tavizsiz uygulanması, ülke güvenliğinin güçlendirilmesi ve Irak'ın egemenliğinin korunması talimatını verdi.
Toplantıda, Irak Silahlı Kuvvetleri'nin komşu ülkelere yönelik herhangi bir saldırı girişimini engellemeye hazır olduğu vurgulandı. Irak hükümetinin ülke topraklarının kardeş ve dost ülkelere yönelik saldırılar için üs ya da geçiş güzergahı olarak kullanılmasına izin vermeyeceği belirtilerek, bunun ulusal egemenlik, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk ilkelerinin bir gereği olduğu ifade edildi.
SINIR HAREKETLİLİĞİ İDDİASI
Suudi Arabistan merkezli el-Arabiya televizyonu, Ürdün ve Suriye yönetimlerinin Irak sınırına yakın bölgelerde bazı milis grupların hareketliliğini tespit ettiklerini ve Irak topraklarından düzenlenecek herhangi bir saldırının karşılıksız kalmayacağı uyarısını Bağdat'a ilettiklerini öne sürmüştü.
-
Gerçekçi 1 ay önce Şikayet EtVerirseniz Türkiye'yi de yanınızdan kaybeder ve dahada ırak diye bil ülke kalmazBeğen
-
Hasan Bedir. 1 ay önce Şikayet EtBölge ülkeleri arasında güvenlik antlaşmaları yapılmalıdır. Azerbaycan, İran, Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan ve pek çok ülke bu oluşuma gönüllü katılmaları....Emperyalist Dünya ülkelerine yem olmamak için yaşamsal öneme sahip dir.Beğen
-
Zekai Parlak 1 ay önce Şikayet EtHarika fikir. Nasıl olmuş da düşünememişler!Beğen
-
malatya balabanlı 1 ay önce Şikayet EtBunlar da kendilerini bsşkan devletlerini devlet zannediyor .Beğen Toplam 2 beğeni
-
Sergen 1 ay önce Şikayet Et10 yıl içinde bölgenin en büyük devleti ırak tırBeğen