Dünya bu atamayı konuşuyor: Mossad'ın eski direktörü Barnea ABD'li şirketin CEO'su oldu
Mossad'ın eski direktörü David Barnea, ABD'li savunma şirketi Ondas'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın eski direktörü David Barnea'nın ABD'li savunma teknolojileri şirketi Ondas'ın yönetim kurulu başkanlığına getirildiği duyuruldu.
Ondas şirketinden yapılan açıklamada, Barnea'nın Orta Doğu, Avrupa ve Asya pazarlarında insansız hava araçlarıyla (İHA) mücadele, otonom savunma, istihbarat, gözetleme, keşif, güvenli iletişim, hassas vuruş ve kara robotik sistemlerine yönelik yatırımların hız kazandığı alanlara odaklanacağı belirtildi.
Açıklamada, Barnea'nın Ondas'ın hem küresel başkanlık hem de yönetim kurulu başkanlığı görevini üstleneceği bildirildi.
Mossad direktörlüğü görevi 2 Haziran'da sona eren Barnea ise yaptığı yazılı açıklamada, yapay zeka destekli ve çok alanlı yeni nesil savunma sistemlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak için Ondas ile çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini aktardı.
Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmaların ışığında savaşın doğasının hızla değişmekte olduğunu belirten Barnea, "Operasyonel üstünlük giderek istihbarat, yapay zeka, dirençli iletişim, otonom platformlar ve hassas kabiliyetleri koordine edilmiş tek bir operasyonel ortamda birleştirme becerisine bağlı hale geliyor." ifadelerini kullandı.
David Barnea, 2021-2026 yılları arasında Mossad direktörü olarak görev yaptı. 2 Haziran'da görevi bırakan Barnea'nın yerine Başbakan Binyamin Netanyahu'nun askeri sekreteri Tümgeneral Roman Goffman atanmıştı.
Barnea, Mossad'a katılmadan önce İsrail askeri istihbaratının elit birimi Şayetet Matkal'da görev almıştı.
-
malatya balabanlı 13 dakika önce Şikayet Etİtraili sadece 8,5 milyon lağım faresi zanneden yanılır Dünyaya yayılmış lanetli kavim Abd iteail demek ne yazık ki ? Dünya büyük bela ile karşıkarşıya .Beğen
-
Misafir 14 dakika önce Şikayet EtMüslüman ülkeler uyudukca Yahudi dünyayı esir alıyor. Rabb'im bizlere rahmet eylesin .Beğen
-
İSA 25 dakika önce Şikayet EtBu şirketlerin en tepesinde İblis (hz. Adem'i cennetten çıkaran şeytan) var.. İstihbarat olarak kötü cinlerden yardım alıyorlar...Beğen Toplam 1 beğeni
-
atam oguz kaandır 28 dakika önce Şikayet EtYahudiler amerikayı istedikleri gibi kullanıyorlarBeğen Toplam 8 beğeni
-
Dadaş 33 dakika önce Şikayet EtLan bu yahudi Amerika yı köpeği varBeğen Toplam 1 beğeni