İran'dan 'olumlu' sinyaller: 'Şu an bir anlaşma için en uygun zaman'
İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, "Gazeteciler Günü" vesilesiyle İçişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında konuştu.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinde birlik, güç ve dayanışmanın hakim olduğunu ifade ederek, ABD ile anlaşmaya varmak için şu anın "en iyi zaman" olduğunu söyledi.
İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, "Gazeteciler Günü" vesilesiyle İçişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında konuştu.
ABD ile anlaşma ihtimalini değerlendiren İran Cumhurbaşkanı, "Eğer bir anlaşmaya varılmasından bahsediliyorsa bence şu an bir anlaşma için en uygun zaman çünkü ülkede birlik, güç ve dayanışma var. Bildiğim kadarıyla İran bu savaşta ve bu çatışmada galip ve güçlü olarak kabul ediliyor." dedi.
Savaşların tek başına anlaşmazlıkları çözemeyeceğini ifade eden Pezeşkiyan, hükümetinin haziran ayında ABD ile imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde barış arayışını sürdürmek istediğini dile getirdi.
ABD'nin İran için hala "güvenilmez" olduğunu söyleyen Pezeşkiyan, "ABD'nin oluşturduğu güvensizlik ortamından vazgeçmesi ve güvenin yeniden tesis edilebilmesi şartıyla, mutabakatı yaklaşımımızın temeli haline getirmekte kararlıyız." diye konuştu.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtHürmüz boğazı sorunu çıkmazda. İki tarafın hesabıda bozuldu. İran Cumhurbaşkanı kendi ülkesinde de yanlız. Muhtemelen bu yüzden coğu kez istifayı düşündüğü söylenmektedir. Bölge diken üzerinde. Türkiye zaten çok dikkatli davranıyor. Helal olsun.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Urfali 1 ay önce Şikayet EtAllah'im bütün müslüman ümmetini bir eyle.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Yavuz Sultan 1 ay önce Şikayet EtAmerika yetmez, İsrail'e de anlaş , çünkü müslümanlar Mekke ittifakı kurdu . Ne Müslümana yaklaştın ne kafire taş attın arada kaldın.Beğen Toplam 7 beğeni
-
ali 1 ay önce Şikayet Etevet sahte düşmanı bırakıp gerçek düşmana saldırma zamanınız. bekliyorız.Beğen Toplam 7 beğeni
-
misafir 1 ay önce Şikayet Etseni ABD bıraksa Suriye'de ölen binlerce cocuğun ruhu borakırmı sanıyorsunBeğen Toplam 8 beğeni