Gazze'den döner dönmez intihar etti
İsrail basını, Gazze'deki görevinden dönen 24 yaşındaki yedek asker Uriel Molto Getahon'un perşembe günü intihar ettiğini bildirdi.
GİRİŞ 17.08.2026 15:35
GÜNCELLEME 17.08.2026 15:39
DÜNYA
Yedioth Ahronoth gazetesi, yedek asker statüsündeki Başçavuş Uriel Molto Getahon'un Gazze'den döndükten sonra yaşamına son verdiğini bildirdi.
24 yaşındaki Getahon'un arkadaşının kardeşi olan ve Nahal Tugayı'nın 932. Taburu'nda görev yapan Başçavuş Avraham Ovgan'ın Şubat 2024'te Gazze'nin kuzeyinde Kassam Tugayları tarafından öldürüldüğü belirtildi.
Ovgan'ın kardeşi, Getahon'un da aralarında bulunduğu arkadaş grubunun savaş sırasında "çok fazla kayıp" yaşadığını belirterek, bir arkadaşlarının daha ölmesinin ardından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Getahon'un ölümü, Gazze'de görev yapan veya bölgeden dönen İsrail askerleri arasında savaşın ruhsal etkilerine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
YORUMLAR 13
TÜMÜ
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtDarısı Diğer Yahudi AskerlereBeğen Toplam 7 beğeni
-
vatandaş 1 ay önce Şikayet EtAteşi bol olsun.Beğen Toplam 4 beğeni
-
gokhan 1 ay önce Şikayet Etbunda insaf varmis ki ruhu kaldirmamisBeğen Toplam 3 beğeni
-
fatih 1 ay önce Şikayet EtHa şöyle ya gebere hepsi de içimiz soğuyaBeğen Toplam 8 beğeni
-
Gumus 1 ay önce Şikayet EtCok guzel bir haber seytan yaratiklari toplu intihar gerekBeğen Toplam 11 beğeni