İsrail medyası Türkiye'yi merkeze aldı: Savaş sesleri tırmanıyor

Ekim ayındaki seçim öncesi kendine yeni bir düşman arayan Netanyahu’nun, Ebu Zuhur’a saldırısı İsrail’de geniş yankı buldu.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.08.2026 10:03 GÜNCELLEME 20.08.2026 11:03 DÜNYA
İsrail medyası Türkiye'yi merkeze aldı: Savaş sesleri tırmanıyor
İsrail medyası Türkiye'yi merkeze aldı: Savaş sesleri tırmanıyor
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • İsrail basını, Ebu Zuhur Havalimanı’na düzenlenen saldırının ardından Ankara-Şam yakınlaşmasını gündeme taşıdı.
  • İsrailli medya kuruluşları, Türkiye ile doğrudan çatışma riskinin doğduğunu belirtirken İsrail ordusundan yetkililer de bu riskin göze alındığını ifade etti.
  • İsrail Başbakanlığı ise saldırıyı, Türkiye’nin Halep yakınlarındaki bir hava üssüne konuşlanmasının İsrail’in güvenliğini tehdit edeceği iddiasıyla savundu.

İsrail basını, Suriye’nin Ebu Zuhur Havalimanı’na yapılan saldırının ardından peş peşe Türkiye’yi merkeze alan haberler yayımladı.

Maariv “İsrail sessizliğini bozdu, Türkiye’yi hedef aldı” başlıklı haberinde “Suriye’de kritik noktadaki askerî havalimanı Türkiye sınırına yakın mesafede bulunuyor. Bölgede Türk kuvvetlerinin olduğu düşünülüyor. Son dönemde Ankara-Şam hattındaki ikili ilişkiler düşünüldüğünde İsrail’in artık bir hamle yapması gerekiyordu” iddiasında bulundu.

İsrail televizyonu Kanal 13 “Türkiye ile çatışma riskini göze aldık” başlıklı haberinde “Şam, uyarılarımızı görmezden geldi ve Türk kuvvetleri orada konuşlanacaktı. Buna izin veremezdik” ifadelerini kullandı.Kanala konuşan İsrail ordusundan bir yetkili “İhtiyacımız olan son şey Türk ordusuyla açık bir savaş olur. Ancak bu hamleyle çatışma riskini göze almış gibi duruyoruz” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İsrail iç siyaseti, bölgesel askerî gelişmeler ve Türkiye ile olan ilişkiler üzerine sık sık analizler yayımlayan Srugim sitesi “Sorumluluğu üstlendik: Türkiye’ye alışılmadık mesaj” başlıklı haberinde “Suriye’ye yapılan saldırının zamanlaması önemli. Çünkü Türk heyeti bu üsse dair yeniden inşa çalışmaları kapsamında geçtiğimiz hafta bölgeye gelmişti. İsrail, Türkiye’nin Suriye’deki varlığının genişlemesinden ve bunun ilerleyen dönemlerde hava savunma sistemleri, insansız hava araçları ve diğer askerî teçhizatın konuşlandırılmasını da kapsamasından endişe ediyor. İsrail bu hamleyle Ankara ve Şam’a, Suriye’deki askerî dengenin, hareket özgürlüğünü kısıtlayabilecek şekilde değiştirilmesini kabul etmeyeceği yönünde net bir mesaj iletmeyi amaçladı” yorumunda bulundu.

SKANDAL PAYLAŞIM

Öte yandan İsrail Başbakanlığının resmi X hesabından Türkiye’yi hedef alan dikkat çekici bir paylaşım yapıldı.

"İsrail ve Suriye, güvenlik meselelerinde bir statüko üzerinde anlaşmıştı; Suriye, Türk birliklerinin Halep yakınlarındaki bir hava üssüne konuşlandırılmasına izin vererek bu statükoyu ihlal etme eşiğine gelmişti. İsrail, bu tür bir konuşlandırmanın İsrail’in güvenliğine tehdit oluşturacağı konusunda Suriye’yi defalarca uyarmıştı. Suriye bu uyarıları görmezden gelmeyi seçti. İsrail, güvenliğine yönelik tehditleri tolere etmeyecek ve statükoya geri dönülmesini memnuniyetle karşılayacaktır” ifadeleri kullanılarak saldırı meşrulaştırılmaya çalışıldı.

KAYNAK : Türkiye gazetesi
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • Göz 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonizm dünyaya tehdit,kendi sınırlarını aşıyor çevre ülkelere saldırıyor,çevre ülkeleri kendine tehdit sayıyor,yaptıkları tam bir şeytanlık,azgın topluluk belasına iyice yaklaşıyor,Türkiye ülkelerle karşılıklı rızaya savunma anlaşmaları yapıyor bundan sana ne,Türkiye'nin kuracağı üs "nilden fırata kadar"rüyalarının bozulmasını sağlıyor o yüzden saldırıyorlar,işgal hedefleri bozuluyor,
    Cevapla
  • Talip 1 ay önce Şikayet Et
    Adamlardaki pervasizliğa bak yahi, TSK drrhal iarail ile ilgili angajman kurallarini güncelemeli, ve acil durum müdahale gücü oluşturmali, israil bi anda her tarFı vurabilir tüm üst düzey yöneticilere suikast düzenleyebilir, uyanik ol TSK , Tütk devleti uyznik olnaliyiz Türk milleti
    Cevapla
  • Recep 1 ay önce Şikayet Et
    Maalesef çoğu silah projemiz ya proje aşamasında yada seri üretime henüz geçmemiş,bunu biliyorlar,cesaretleri ondan
    Cevapla
  • Derviş 1 ay önce Şikayet Et
    Tamam o topraklar bizim değil ama itsrailinde değil. Benim anlayamadığım; bu itsrail uçakları Suriye topraklarına elini kolunu sallaya sallaya bizim sınırımızın yakınına kadar geliyorda biz niye Suriye topraklarına hatta İsrail sınırına kadar gidemiyoruz? Bu uluslararası hukuk denen yapı sadece bize mi geçerli? Maalesef zoruma gidiyor.
    Cevapla
  • Muratty55 1 ay önce Şikayet Et
    Türk devlet aklı acele etmez. 2200 yıllık ordu geçmişimiz var. Türk ordusuna akıl erdirebilecek başka ordu yok. Eksiğimiz teknoloji idi o da elde. Bize sataşanlarin son gördüğü şey kabustu. Şu an sabırlı olmamızın nedeni eksiğimiz değil, kesin sonuç için ince ayar olabilir. Başlar bir kaç saat sürer ve teslim alınır. Ben öyle düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle