Trump yeni kararını ilan etti! İran'dan son dakika ABD duyurusu

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD yönetiminin İran'a yönelik yeni ve kapsamlı yaptırım kararlarını “ekonomik terörizm” ve “insanlığa karşı suç” şeklinde niteledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.08.2026 20:39 GÜNCELLEME 20.08.2026 20:39 DÜNYA
Trump yeni kararını ilan etti! İran'dan son dakika ABD duyurusu
Trump yeni kararını ilan etti! İran'dan son dakika ABD duyurusu

SON DAKİKA HABERİ: İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin İran'a yönelik yeni yaptırım kararlarına tepki gösterildi.

'EKONOMİK TERÖRİZM VE İNSANLIĞA KARŞI SUÇ'

Açıklamada, ABD'nin yaptırım kararlarını, 1953'te İran'da ABD ve İngiltere'nin müdahalesiyle gerçekleştirilen darbenin yıl dönümüne denk getirdiğine dikkat çekilerek, bunun Washington'ın İran halkına yönelik "73 yıllık düşmanlığının" devamı niteliğinde olduğu vurgulandı.

ABD'nin İran'a yönelik kapsamlı ekonomik ve ticari yaptırımlarının "İran vatandaşlarının temel insan haklarını hedef aldığı" savunulan açıklamada, söz konusu yaptırımlar "ekonomik terörizm ve insanlığa karşı suç" olarak nitelendi.

Açıklamada ayrıca, ABD ve İsrail'in son bir buçuk yılda İran'a karşı yürüttüğü savaşların ve Tahran'ı kendi taleplerine boyun eğmeye zorlama girişimlerinin sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Bu girişimlerin İran halkının "bağımsızlığını, onurunu ve ulusal egemenliğini koruma kararlılığını" etkilemeyeceği vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump, gece saatlerinde Truth platformundaki hesabından yaptığı duyuruda, İran'a karşı ekonomik savaş ilan ettiğini duyurmuştu.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    ikisise şeytan hatta üçlü şeytan İsrail ABD İran
    Cevapla
  • Davut 40 dakika önce Şikayet Et
    Ah bu molalar iranın başına gelebilecek en büyük felaket rejimler yıkılmaya mahkumdur her zaman kimse o koltuklarda kalıcı kalamaz zaman her zaman bunu kanıtlanmıştır.
    Cevapla
  • doğruya doğru 17 dakika önce Şikayet Et
    Doğru halbuki ılımlı islam kılıfı ile kafşrker gibi yaşayabşlirlersi kimse de cık demezdi ....
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 51 dakika önce Şikayet Et
    Şuu andaki bu savaş oyunları çoğunluklaa dünyanın güçsüz zayıf ülkelerine karşı ekonomi savaşları kim kimi yerse ezerse desteği arka çıkanı varsa onlar ayakta kalıcak millilikk devletçilik birr olmak savaşlarıı
    Cevapla
  • M.SAİT 51 dakika önce Şikayet Et
    Arap ülkeleri ve Irak petrol boru hatlarını döşeyip, hürmüz boğazına ihtiyaçları kalmayınca esas ozaman boğazı kapatmanın bedelini ödeyecek.
    Cevapla
  • ANLAYAN VAR MI? 1 saat önce Şikayet Et
    Trumpun sözlerinden anlayan var mı? İranla en çok ticaret yapan ülkelerden biride abd. Durup dururken irana saldıran abd, temşnat zincirlerini kıran, piyasayı bozan abd, Kuzunun su bulandırma hikayesini anlatıyor. Konunun iranla hiç alakası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle