Irak Başbakanı tarih verdi: Tam egemenliğimizi ilan edeceğiz

Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi, "Iraklılar, 30 Eylül'de ülke topraklarının tamamı üzerindeki egemenliklerinin tamamlandığını ilan edecek." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 24.08.2026 11:57 GÜNCELLEME 24.08.2026 17:29 DÜNYA
Irak Başbakanı tarih verdi: Tam egemenliğimizi ilan edeceğiz
Irak Başbakanı tarih verdi: Tam egemenliğimizi ilan edeceğiz

Zeydi, başkent Bağdat'ta Sünni Vakfı Divanı tarafından düzenlenen Mevlit Kandili programında konuştu. Hükümet programının ülkenin yeniden inşası, reform, yolsuzlukla mücadele ve üretken bir çalışma ortamının güçlendirilmesi üzerine kurulu olduğunu belirten Zeydi, Irak'ın tam egemenliğine vurgu yaptı. Zeydi, "Iraklılar, 30 Eylül'de Irak topraklarının tamamı üzerindeki egemenliklerinin tamamlandığını ilan edecek." ifadelerini kullandı.

"IRAK BAŞKA ÜLKELERİN ZARAR GÖRECEĞİ BİR SAHA OLMAYACAK"

Güvenlik kurumlarının anayasal çerçevede faaliyet göstermesi için çalıştıklarını belirten Zeydi, toplumsal barışın korunması ve hukukun uygulanmasına bağlı olduklarını ifade etti.

Irak'ın başka ülkelerin zarar göreceği bir "saha" olmayacağını söyleyen Zeydi, ülkenin güvenliği ve egemenliğinin korunmasının tüm Iraklıların ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Zeydi daha önce yaptığı açıklamada, 30 Eylül'e kadar ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin tamamının Irak'tan çekileceğini belirtmişti.

Aynı tarihe kadar Irak'taki Şii silahlı yapıların da silahlarını devlete teslim etmesi bekleniyor.

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Oğuz 1 ay önce Şikayet Et
    PKK ve PEJAK ne olacak?
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    abd ve iran etkisinden çıkması lazım
    Cevapla
  • Ayyıldız 1 ay önce Şikayet Et
    Duyda inanma. Önce boynundaki coni tasmasını çıkar.
    Cevapla
  • DURSUN 1 ay önce Şikayet Et
    ABD nin olduğu yerde özgürlük olmaz tam tersi kölelik olur
    Cevapla
  • Totti 1 ay önce Şikayet Et
    Tam egemenmiş kuzey Irak ne olcak tehdit değilmi fasaaa fisoo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle