ABD İran'da düğün evini vurdu: Ölüler ve yaralılar var
Hürmüzgan Vali Yardımcısı Ahmed Nefisi, ABD'nin Sirik ilçesine bağlı Kuheştek kentinde düğün töreni düzenlenen bir konutu vurması sonucu yaralananların sayısının 68'e yükseldiğini söyledi.
İran devlet televizyonuna konuşan Nefisi, ABD'nin düğün evine düzenlediği saldırıya ilişkin bilgi verdi. Nefisi, ABD'nin Sirik ilçesine bağlı Kuheştek kentine düzenlediği hava saldırısında bir düğün evini vurması sonucu yaralananların sayısının 68'e çıktığını belirtti.
Hürmüzgan Vali Yardımcısı Nefisi, daha önce yaptığı açıklamada, ABD'nin Sirik ilçesine bağlı Kuheştek kentinde bir konutu ve düğün törenini hedef alması sonucu en az 4 kişinin öldüğünü, 50 kişinin de yaralandığını ifade etmişti.
İRAN'DAN SERT TEPKİ
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’ın Sirik kenti yakınlarında düzenlenen düğün etkinliğine yönelik saldırısına sert tepki göstererek, "İran bu vahşi suçlara kararlılıkla yanıt verecektir. Bugün bu suçlara sessiz kalanlar, yarın bunun sonuçlarından muaf olmayacaklardır. Adaletsizliğe göz yummak onu engellemez; yalnızca failleri cesaretlendirir" açıklamasında bulundu.