Gece boyu füzeler durmadı: Petrol deposu, limanlar ve lojistik merkezleri vuruldu
Rusya'nın Krasnodar Bölgesi Operasyonel Merkezi, Soçi kentine yönelik insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırıda petrol deposunda yangın çıktığını bildirdi. Öte yandan Rusya Ukrayna'da lojistik merkezi, limanlar ve gemileri vurdu.
Merkezden yapılan açıklamada, Krasnodar bölgesindeki Soçi şehrine yönelik İHA saldırısında birkaç binanın hasar gördüğü kaydedilirken, "Petrol deposunda da yangın çıktı." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, olay yerinde acil servis ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise gece saatlerinde Ukrayna'ya ait 490 İHA'nın Moskova dahil çeşitli bölgeler üzerinde imha edildiği kaydedildi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medya hesabından, Moskova'ya doğru uçan 40'a yakın İHA'nın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
RUSYA: LOJİSTİK MERKEZLERİ VE LİMANLARI VURDUK
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'daki hedeflere havadan yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediği belirtildi. Kiev bölgesinde, askeri ürünlerin depolanması ve sevkiyatı için kullanılan bir lojistik merkezinin gece saatlerinde vurulduğu kaydedilen açıklamada, Yujnıy ve Çornomorsk limanlarında askeri yük taşıyan 2 gemi ile askeri depo ve terminalin hedef alındığı aktarıldı.
Açıklamada ayrıca, Odessa bölgesinin Mirnoye yerleşim birimindeki "Novoodesskaya" trafo merkezinin de vurulduğu kaydedildi.