Ülkeye karadan girmek için şeytani plan! 1.5 milyon askeri böyle toplayacaklarmış...

İsrail gazetesinde yayımlanan bir makalede, ABD'nin İran’a olası bir kara harekatında asker bulmakta zorlanacak Washington yönetiminin, gençlerin borçlarını silme vaadiyle orduya kitlesel katılım sağlayabileceği önerildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 04.09.2026 15:12 GÜNCELLEME 04.09.2026 15:39 DÜNYA
Ülkeye karadan girmek için şeytani plan! 1.5 milyon askeri böyle toplayacaklarmış...
Ülkeye karadan girmek için şeytani plan! 1.5 milyon askeri böyle toplayacaklarmış...

İsrail'in The Jerusalem Post gazetesinde Kanadalı eski asker AJ Jaff'ın imzasıyla yayımlanan ve "İran'la savaş hava saldırılarıyla kazanılmayacak, peki geriye ne kaldı?" başlıklı makalede İran'a karşı ABD'nin seçenekleri değerlendirildi.

"İran’ın parçalanması için etnik grupların yönetime karşı kışkırtılması ve ABD Kongresi'nin bu grupların bağımsızlığını tanımasını da içeren" önerilerin yer aldığı makalede, en dikkat çekici önerilerden biri ise kara savaşında ihtiyaç duyulacak asker sayısını karşılamak için borçlu genç Amerikalıların önerilmesi oldu.

Makalede, ABD'nin İran'a karşı 6 ayı geride bıraktığı savaşında 2003'te Irak'a düzenlediği hava saldırılarından sonra en yoğun hava saldırılarını İran'a gerçekleştirmesine rağmen istediği sonucu alamadığına işaret edildi.

"İRAN'I  İŞGAL İÇİN 750 BİN İLE 1,5 MİLYON ASKER GEREKLİ"

ABD yönetiminin İran ile savaşı Amerikan kamuoyuna kabul ettiremediğine de dikkati çekilen makalede, şunlar kaydedildi:

"İran'a yapılacak bir kara işgalinin gerektirdiğinden daha az sayıda asker alımı yapılıyor. İran'ın 31 eyalet komutanlığına ve Mozaik Savunma Doktrini'ne karşı başarılı bir kara harekatı için gereken asker sayısının 750 bin ile 1,5 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor. Mevcut aktif ABD ordusu yaklaşık 452 bin kişiden oluşuyor. Açıkçası, bu hesap tutmuyor."

'BORÇ AFFI PROGRAMI' ÖNERİSİ

Makalede, ihtiyaç duyulan asker sayısına ulaşmak için "borç affı programı" yoluyla Amerikan gençlerinin askere alınması önerisi sunularak, şu ifadelere yer verildi:

"18 ila 34 yaş arasındaki ortalama bir Amerikalı, öğrenci kredileri, kredi kartı bakiyeleri, otomobil kredileri ve kişisel krediler dahil olmak üzere 40 bin dolardan fazla ipotek dışı borç taşıyor; bazı tahminlere göre bu rakam 100 bin dolara kadar çıkıyor. Pentagon'un ihtiyacı olan grup işte bu. 24 veya 36 aylık hizmetten sonra öğrenci kredisi, kredi kartı ve diğer borç bakiyelerini tamamen silen ve 'GI Bill'i (Gaziler Yasası)' uzatan, federal olarak yönetilen bir borç affı programı, gönüllü askere alımı geniş ölçekte artıracaktır."

Bunun mümkün olduğunun savunulduğu makalede, "Bu, Amerikan devletinin, başka türlü temin edemediği personele ihtiyaç duyduğunda her zaman yaptığı şeyi yapmasıdır." denildi.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Misafir 7 saat önce Şikayet Et
    eee orada ölürse borcunu kim ödicek ölmede var]
    Cevapla
  • Murat gözükara 10 saat önce Şikayet Et
    ABD'nin İran çöküşü olacak..ABD bitik...
    Cevapla
  • Misafir 16 saat önce Şikayet Et
    Gençlerin borcu silinir ama gidecekleri yerde günahlar silinmez.
    Cevapla
  • Misafir 16 saat önce Şikayet Et
    ABD halkı Resmen İsrail'in Amalesi olmuş.
    Cevapla
  • Aktolga 17 saat önce Şikayet Et
    SİYONİST Yahudiler için kimin öldüğü önemli değil.önemli olan israil için ölmesi bu da umurlarında bile olmaz.amerika irana çıkarma yaparsa yönetim kadrosu anglosakson alt kadro ise hispanikler zenciler ve latinlerden oluşur.ve bunları israil için kurban ederler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle