İsrail'den İngiltere’ye rest: 7 gün içinde terk edin!

İsrail, Batı Şeria'daki yerleşim ürünlerine yönelik ticari kısıtlamalar nedeniyle İngiltere'ye misilleme yaptı. İngiliz konsolosluğunun kapatılması kararlaştırılırken, bazı İngiliz diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 7 gün süre verildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 09.09.2026 10:04 GÜNCELLEME 09.09.2026 10:49 DÜNYA
İsrail'den İngiltere’ye rest: 7 gün içinde terk edin!
İsrail'den İngiltere’ye rest: 7 gün içinde terk edin!

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin haberinde, İngiltere'nin işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerinde üretilen ürünlerin ticaretini yasaklamasına karşı Tel Aviv'in attığı adımlara ilişkin bilgi verildi.

İSRAİL BASINI: RAMALLAH'TAKİ İNGİLİZ DİPLOMATLARDAN 7 GÜN İÇİNDE ÜLKEYİ TERK ETMELERİ İSTENDİ

Dışişleri Bakanı Gideon Saar'ın işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan İngiliz konsolosluğunu kapatma kararı aldığına işaret edilen haberde, konsolosluğun 30 gün içinde faaliyetlerini durdurması gerektiği belirtildi.

Haberde, Ramallah'ta görev yapan İngiliz diplomatlara İsrail'i terk etmeleri için 7 gün süre verildiği, İsrail'in güneyindeki Kiryat Gat kentinde bulunan Gazze Koordinasyon Merkezi'ndeki İngiliz temsilcilerden de aynı süre içinde ülkeyi terk etmelerinin istendiği ifade edildi.

12 ÜLKENİN BATI ŞERİA KARARI

Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İzlanda, İrlanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve İngiltere dışişleri bakanları, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla İsrail yerleşimlerinden üretilen malların ticaretini kısıtlayacaklarını duyurmuştu.

Açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'daki eylemleriyle iki devletli çözümü baltalayan adımlar attığı vurgulanarak, durumun her geçen gün daha da kötü hale geldiği belirtilmişti.

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin neden olduğu şiddet olaylarına dikkati çekilen açıklamada, iki devletli çözüm fikrinin korunması gerektiği vurgulanmıştı.

İsrail, ticari yaptırımlara yanıt olarak İngiltere'nin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Filistin nezdindeki konsolosluğunu kapatma kararı aldığını açıklamıştı.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL