Avrupa'da Batı Nil virüsü alarmı! Ülkede ilk kez görüldü

Belçika'da ilk kez ülke içinde bulaştığı değerlendirilen Batı Nil virüsü vakaları tespit edildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 12.09.2026 22:47 GÜNCELLEME 12.09.2026 22:47 DÜNYA
Avrupa'da Batı Nil virüsü alarmı! Ülkede ilk kez görüldü
Avrupa'da Batı Nil virüsü alarmı! Ülkede ilk kez görüldü

Resmi haber ajansı Belga'ya göre, Flaman Bölgesi'ndeki Anvers ve Flaman Brabant vilayetlerinde 5 olası vaka belirlendi. Vakaların kesinleşmesi için doğrulama testleri sürüyor.

Vakaların 4'ünde nörolojik belirtiler görülürken, bu kişilerden biri hastaneye kaldırıldı.

Sağlık yetkilileri, virüsün kuşlar ve sivrisinekler arasında dolaşımda olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Anneleen De Sadeleer, sivrisinek sezonunun sona ereceği ekime kadar yeni vakaların görülmesinin beklendiğini, günlerin kısalması ve sıcaklıkların düşmesiyle bulaşma riskinin azalacağını söyledi.

Yetkililer, toplum genelinde enfeksiyon ve hastalık riskinin düşük olmaya devam ettiğini vurguladı.

BATI NİL VİRÜSÜ

Çoğunlukla "Culex" cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı herhangi bir aşı bulunmadığı için sivrisinek ısırıklarına karşı korunma tavsiye ediliyor.

Sivrisinek ısırığından itibaren kuluçka süresinin 2 ile 14 gün arasında değiştiği, bağışıklığı zayıf olanlarda bu sürenin 21 güne çıktığı belirtiliyor.

Virüsün bulaştığı kişilerin yaklaşık yüzde 80'inde herhangi bir belirtiye rastlanmadığı, hastaların yaklaşık yüzde 20'sinde ise ateş, halsizlik, bulantı-kusma, baş ve kas ağrısı gibi semptomların görüldüğü ifade ediliyor.

Başlangıçta yalnızca Afrika'da görülen virüs, zamanla Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine yayıldı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL