Bakan Fidan Suriye'de ziyaretlerde bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Muhyiddin İbnü'l-Arabi Camisi'ni ve Türbesi'ni, Mevlana Halid-i Bağdadi Türbesi'ni, Selahaddin Eyyubi Türbesi'ni ve Türk Hava Şehitliği'ni, Şam Emevi Camisi'ni ve Süleymaniye Külliyesi'ni ziyaret etti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 14.09.2026 21:58 GÜNCELLEME 14.09.2026 22:17 DÜNYA
Bakan Fidan Suriye'de ziyaretlerde bulundu
Bakan Fidan Suriye'de ziyaretlerde bulundu

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Bakan Fidan, Muhyiddin İbnü'l-Arabi Camisi'ni ve Türbesi'ni, Mevlana Halid-i Bağdadi Türbesi'ni, Selahaddin Eyyubi Türbesi'ni ve Türk Hava Şehitliği'ni, Şam Emevi Camisi'ni ve Süleymaniye Külliyesi'ni ziyaret etti.

"SURİYE'NİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye ziyaretini değerlendirerek, "Suriye halkının kendi iradesiyle, tüm toplumsal kesimleri kucaklayan, güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir ülke inşa ediyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu süreçte Suriye'nin yanında olmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Fidan, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, bölgenin kritik günlerden geçtiği bir süreçte Suriye'ye önemli bir ziyaret gerçekleştirerek, ülkenin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve İçişleri Bakanı Enes Hattab ile görüştüklerini kaydetti.

Görüşmelerde, Suriye'nin birlik ve bütünlüğünün korunması, Suriye halkının hak ettiği huzur ve refaha kavuşması yönündeki ortak iradeyi bir kez daha teyit ettiklerini vurgulayan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şam'a gerçekleştireceği ziyareti de ele aldıklarını aktardı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Şam’da Muhyiddin İbnü’l-Arabi Camii ve Türbesi’ni ziyaretinden bir görsel.

Fidan, Şam'daki programının ikinci gününde önce Türkmenlerle görüştüğüne işaret ederek, "Suriye'nin asli unsurlarından olan ve Baas rejimine karşı verilen mücadelede en ön safta son derece önemli bir rol oynayan Türkmenler, Suriye'nin istikrarlı ve müreffeh bir ülkeye dönüşmesine de büyük katkı vermekteler." değerlendirmesinde bulundu.

Şam'da ortak tarihin mirası olan İbnü'l-Arabi'nin, Mevlana Halid-i Bağdadi'nin ve Selahaddin Eyyubi'nin türbelerini, Türk Hava Şehitliği'ni ve Süleymaniye Külliyesi'ni seneler sonra tekrar ziyaret etme fırsatı bulduklarını belirten Fidan, "İki günlük ziyaretimizde Şam sokaklarının huzurlu ve canlı hale gelmekte olduğunu gördük. Suriye halkının kendi iradesiyle; tüm toplumsal kesimleri kucaklayan, güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir ülke inşa ediyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu süreçte Suriye'nin yanında olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Misafir 37 dakika önce Şikayet Et
    Maaşallah Allah'ım Daim Eylesin Sayın Bakanım Hakan Fidan Bey ☝️
    Cevapla