Aliyev'den Türk ve İslam dünyasına çağrı: Bize kimse dokunamaz! En güçlü cevap olur

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İslam aleminin birlik içinde hareket etmesinin önemine işaret ederek, "Türk dünyası, Kafkasya ve İslam alemi birlikte olduğunda hiç kimse bize dokunamaz." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 15.09.2026 16:55 GÜNCELLEME 15.09.2026 17:01 DÜNYA
Aliyev'den Türk ve İslam dünyasına çağrı: Bize kimse dokunamaz! En güçlü cevap olur
Aliyev'den Türk ve İslam dünyasına çağrı: Bize kimse dokunamaz! En güçlü cevap olur

Aliyev, çeşitli etkinliklere katılmak için Azerbaycan'da bulunan dini liderler ve kanaat önderleriyle Bakü'de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Aliyev burada yaptığı konuşmada, işgal döneminde Azerbaycan'ın yaşadığı yıkıma dikkati çekerek, Ermenistan'ın camileri de hedef aldığını belirtti.



'HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ'

Aliyev, işgal döneminde 65 caminin yıkıldığını hatırlatarak, "Bizi aşağılamak için kasıtlı olarak camilerde domuz ve inek besliyordu. Aslında bu sadece bize, halkımıza değil, bütün İslam dünyasına yönelik bir hakaretti. İşte Ermenistan devletinin gerçek yüzü budur. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız ve unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

İslam dünyasına yönelik tutumlara da değinen Aliyev, İslam karşıtlığının bilinçli bir politikanın parçası olduğunu dile getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çeşitli etkinliklere katılmak için Azerbaycan'da bulunan dini liderler ve kanaat önderleriyle Bakü'de bir araya geldi. Toplantıda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş'da  hazır bulundu.

Aliyev, "Dinimize ve İslam dünyasına karşı ilan edilmemiş bir savaş yürütülüyor. Müslüman dünyasını itibarsızlaştırmak, karalamak ve terörle eşitlemek, değerlerimize ve kutsal Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretler tesadüfen gerçekleşmiyor." diye konuştu.

Söz konusu politikalara karşı en güçlü cevabın birlik olduğunu vurgulayan Aliyev, "Bizim birliğimiz her birimizi güçlendirecek. Çünkü her birimiz yalnız kaldığımızda zorluklarla karşılaşabiliriz. Ancak Türk dünyası, Kafkasya, İslam alemi birlikte olduğunda hiç kimse bize dokunamaz." ifadesini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 39 dakika önce Şikayet Et
    ya içimizdeki düşmanlar ?
    Cevapla