ABD'den son dakika Suudi Arabistan hamlesi! CENTCOM resmen duyurdu
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Tim Hawkins, Suudi Arabistan ile Yemen’deki Husiler arasında yaşanan çatışmada Suudi Arabistan'a destek sağlandığını açıkladı.
SON DAKİKA HABERİ: CENTCOM Sözcüsü Tim Hawkins, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, Yemen'deki İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan arasındaki çatışmalara ilişkin önemli bir açıklama yaptı.
ABD, SUUDİ ARABİSTAN'A HUSİLERE KARŞI DESTEK SAĞLADIĞINI AÇIKLADI
Hawkins, Yemen’de Husiler ile Suudi Arabistan destekli hükümet güçleri arasında devam eden çatışmaların da "yakından takip edildiğini" belirtti. ABD’nin Suudi Arabistan ile uzun süredir güçlü bir askeri ilişkiye sahip olduğunu ifade eden Hawkins, bu iş birliğinin sahadaki gelişmelerde de görüldüğünü söyledi.
Hawkins, ABD’li askeri danışmanların sahada görev yaptığını ve Suudi ortaklarıyla bilgi paylaşımının yanı sıra planlama desteği sağladığını belirtti.

Öte yandan Hawkins, ABD ordusunun Mayıs ayının başından bu yana ticari gemilerin Hürmüz Boğazı üzerinden yaklaşık 900 milyon varil ham petrol taşımasını kolaylaştırdığını ifade etti. Sözcü Hawkins, "Hürmüz Boğazı’nda deniz trafiği akmaya devam ediyor. Aylar boyunca kargo ve ham petrol taşıyan ticari gemilerin geçişlerini kolaylaştırmaya yardımcı olduk" dedi.
ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee dün yaptığı açıklamada, ABD ile Yemen'deki İran destekli Husiler arasındaki ateşkesin hala yürürlükte olduğunu söylemişti.
Huckabee, "ABD ile Husiler arasında hala ateşkes var. Bu iyi bir şey. Kesin olarak bildiğimiz şey, Suudi Arabistan ile Yemen arasında bir çatışma yaşandığı ancak bunun gerçekten bölgeye yayılmadığı. İyi haber bu" ifadelerini kullanmıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz cumartesi günü Husilerin kendisinden, Yemen'in uluslararası alanda tanınan hükümetiyle yaşadıkları çatışmaya ABD ordusunun müdahale etmemesini istediğini söylemişti.
ABD ile İran destekli Husiler, İsrail'e ve Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırıların durmasının ardından Mayıs 2025'te ateşkes konusunda anlaşmıştı.
-
Millet-i Âliye 3 dakika önce Şikayet Etİran'la baş edemediler. En iyi bildikleri şeyi yapmaya kardeşi kardeşe kırdırmak ve kaos çıkarmak.Beğen
-
Sayfa 16 dakika önce Şikayet EtBak burda bir dumen var israil mesciti aksayi dronlarla vuracakti Türkiye önledi bu gecen ramazanda simdi bu saldırı İsrail kokuyor o yuzden dikkatli olunmalıdır abd nin bundan haberi vardir slistilar sudileri yolmaya sahip vikiyor ayagina gelsin paralarBeğen Toplam 3 beğeni
-
misafir 18 dakika önce Şikayet EtSuudi AmerikaBeğen
-
Misafir 23 dakika önce Şikayet EtIran a karsi koruyamadi husilere karsi nasil korucakBeğen Toplam 3 beğeni
-
Ahmet 27 dakika önce Şikayet EtAmerika Kabe yi korumak için Suudi’lere yardım etmiyor işin içinde İsrail in ve amerika nın çıkarı var.Gazze nin yanında olan Husiler ile amerika nın yanında olan Suudi lerin savaşı.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Yazıyor... 9 dakika önce Şikayet EtGazze'nin yanında olan Husiler mi? Sen de mi Husi'sin yoksa?Beğen
