İran'dan son dakika Almanya kararı! İki ülke birbirine girdi! Resmen duyurdular
İran Dışişleri Bakanlığının, Almanya’nın Tahran Büyükelçisi Axel Wilhelm Dittmann’ı bakanlığa çağırdığı ve Alman yetkililerin İran karşıtı açıklamaları nedeniyle İran’ın “güçlü protestosunun” kendisine iletildiği belirtildi.
SON DAKİKA HABERİ: İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya’nın Tahran Büyükelçisi Dittmann bakanlığa çağrıldı.
İRAN, ALMANYA'YA PROTESTO NOTASI VERDİ
Açıklamada, üst düzey Alman yetkililerin İran’a yönelik “uygunsuz tutum” sergilediği, Tahran büyükelçiliğinin de “bazı müdahaleci eylemler” sergilediği ifade edilerek Dittmann’ın bu nedenle bakanlığa çağrıldığı kaydedildi.
Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Müdürü ve Bakan Yardımcısı Ali Rıza Yusufi’nin, Alman Şansölyesinin İran hakkındaki “temelsiz iddialarını” reddettiği ve Almanya'nın bölgesel ve İran meselelerine ilişkin “haksız ve yıkıcı yaklaşımına karşı İran’ın güçlü protestosunu” kendisine ilettiği belirtildi.
ALMANYA'YA İSRAİL GÖNDERMESİ
Yusufi, Almanya'nın İsrail’e verdiği silah ve siyasi desteğe atıfta bulunarak, “bölge halkının ve dünyanın Alman hükümetini İsrail'in Filistinlilere ve bölgedeki diğer ülkelere karşı işlediği soykırım ve diğer suçlara ortak olarak gördüğünü” söyledi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, 15 Eylül'de yaptığı açıklamada, İran'a askeri nükleer programını durdurması ve bölgedeki vekil güçlere desteğini sona erdirmesi çağrısında bulunarak, Husilerin Kızıldeniz'deki deniz taşımacılığını tehdit etmesine izin verilmemesi gerektiğini söylemişti.
-
Kavi 23 dakika önce Şikayet EtNe kadar güçlü.Beğen
-
haydar 27 dakika önce Şikayet Etsiz kardeşsiniz asıl düşmanız sünni müslümanlarBeğen Toplam 10 beğeni
-
Misafir 28 dakika önce Şikayet EtAlmanya şimdi de İsrail için yaptıkları ile yine bir soykırım ile daha lişkili hale geliyor. Nasıl bir ulke ya....Beğen Toplam 3 beğeni
-
Gültepeli Bjk 30 dakika önce Şikayet EtHerr ülke düşmanını yakınn dostunu uzakk tutuyorr lakin unutulan ittifaklar müttefikler içten içe işlerini hallediiyorrlarrBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 32 dakika önce Şikayet Etalmanya sorgularsın hepsini hapise atsınlar suçlu almanyaBeğen