Zelenskiy’den Trump’ın çağrısına yanıt: Savaşın bitirilmesi için çalışıyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için ABD ile çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Zelenskiy, gerilimi azaltacak adımların atılması ve barışı sağlayacak çözümlerin masada olduğunu belirtti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 21.09.2026 20:53 GÜNCELLEME 21.09.2026 21:13 DÜNYA
Zelenskiy’den Trump’ın çağrısına yanıt: Savaşın bitirilmesi için çalışıyoruz
Zelenskiy’den Trump’ın çağrısına yanıt: Savaşın bitirilmesi için çalışıyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik çağrıda bulunmasını değerlendirdi.

Savaşın başından beri barış için çaba sarf etmeye devam ettiklerini vurgulayan Zelenskiy, "Rusya'nın Ukrayna'ya ve sağduyuya karşı yürüttüğü bu savaş gerçekten sona erdirilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, savaşın olumsuz etkisinin gittikçe arttığına dikkati çekerek, "Topyekun işgalin ilk yılından bu yana bunun sonuçları geniş bir alana yayıldı. Bu savaşı onurlu bir şekilde sona erdirmenin, güvenliği garanti altına almanın ve yeni Rus işgallerini önlemenin yollarına dair onlarca diplomatik öneride bulunmuştuk zaten." ifadelerini kullandı.

Savaşın bitirilmesi için gereken çözümlerin üretilmesinin mümkün olduğunu savunan Zelenskiy, şunları kaydetti:

"Gerilimi düşürmeye yönelik güçlü adımlarla başlayarak, barışı daha ulaşılabilir kılacak öneriler de masada. Ukrayna’nın enerji sektörü, kritik altyapısı ve gıda ihracatı, Rusya’nın hedefi olmaktan çıkmalıdır. Bu durum, bizim tarafımızdan da gerilimi düşürecek karşılıklı adımların atılmasını sağlayacaktır."

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında ileriki günlerde New York'ta bu konuların ele alınacağını aktaran Zelenskiy, "Artık sadece saldırıya uğrayan tarafın zarar gördüğü bir durum söz konusu olmayacak. Savaşın doğası gereği, artık saldırgan taraf da zarar görecek. Teknoloji bunu mümkün kılıyor." yorumunda bulundu.

TRUMP, RUSYA'NIN İZEL YAKIT SANAYİSİNİN KONTROLÜNÜ KAYBETTİĞİNİ SAVUNMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna ile savaşı nedeniyle dizel yakıt sanayisinin kontrolünü "ne yazık ki" kaybettiğini savunarak, dizel yakıt üreten rafinerilerin büyük çoğunluğunun "havaya uçurulduğunu" ve "en azından geçici olarak faaliyet dışı" kaldığını iddia etmişti.

Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki "saçma ve bitmek bilmeyen savaşın" sona ermesi gerektiğini belirterek, "Her ay çoğunluğu askerlerden oluşan 25 bin kişinin öldürülmesi nedeniyle bütün dünya acı çekiyor. Ne büyük bir utanç." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL