İsrailli Bakan Katz Erdoğan'a böyle seslendi: "Kağıttan sultan", İsrail'le uğraşma!

İsrailli Bakan Katz, "Erdoğan, antisemitik ve kışkırtıcı nutuklarda güçlü kâğıttan bir sultandır. Ona İsrail’le uğraşmayı bırakmasını öneriyorum." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 24.09.2026 12:02 GÜNCELLEME 24.09.2026 12:19 DÜNYA
İsrailli Bakan Katz Erdoğan'a böyle seslendi: "Kağıttan sultan", İsrail'le uğraşma!
İsrailli Bakan Katz Erdoğan'a böyle seslendi: "Kağıttan sultan", İsrail'le uğraşma!

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımda BM Zirvesi'ndeki konuşması üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Katz, şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan, antisemitik ve kışkırtıcı nutuklarda güçlü kâğıttan bir sultandır. Ona İsrail’le uğraşmayı bırakmasını öneriyorum. 

BM kürsüsüne çıkarak antisemitik ve kışkırtıcı bir konuşma yaptı. Gazze’nin çağımızın en insanlık dışı toplama kampı olmasından bir kez daha İsrail Devleti’ni sorumlu tuttu.  

Hamas’ın katillerini kucaklayan ve finanse eden bu adam, kendisini bu terör örgütüne karşı savunan İsrail’i suçluyor. Erdoğan nutuk atmayı ve Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden kurma hayalleri kurmayı iyi biliyor."

Yisrael Katz'ın ilgili paylaşımı

"ANTİSEMİTİK VE KAĞITTAN BİR SULTAN"

Paylaşımında Erdoğan'ı "kağıttan bir sultan" olarak niteleyen İsrailli Bakan, "Antisemit kışkırtma konuşmalarında güçlü ama eylemlerde zayıf. Ona İsrail'le uğraşmayı bırakmasını öneriyorum. İsrail devleti güçlü ve kendini korumayı biliyor. Biz savunmasız Kürtler değiliz" dedi.

Katz ayrıca, Mekke İttifakı'na işaret ederek, Türkiye'nin Husi saldırılarına karşılık hâlâ herhangi bir füze fırlatmamasını eleştirdi.

Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL