BAE ile bütün ilişkileri kestiler! Cumhurbaşkanı: Bıçak kemiğe dayanmıştı
Cumhurbaşkanı Tebbun, BAE ile ilişkilerin kesilmesine ilişkin isim vermeden "Bıçak kemiğe dayanmadan hiçbir karar almayız. Dünyadaki hiçbir milletle sebepsiz bir sorunumuz yok ancak bir karar verdiğimizde de geri adım atmayız." dedi.
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, yerel medya kuruluşlarına verdiği röportajda, başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi kararı olmak üzere ülkesinin dış politikada attığı adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tebbun, ülkesine geçmişte destek veren milletleri her zaman minnetle andıklarını ancak Cezayir üzerinde baskı ve tahakküm kurmaya çalışanların ise büyük bir yanılgı içinde olduğunu söyledi.
Arap edebiyatından "Ona ok atmayı öğrettim, pazuları güçlenince beni vurdu. Kafiye yazmayı öğrettim, sonra kalkıp ilk beni hicvetti" şeklindeki dizeleri okuyan Tebbun, Cezayir'in kendisine yapılan iyiliği ise asla unutmayan bir kültüre sahip olduğunu dile getirdi.
Cezayir'den son dakika BAE kararı! Sonlandırdılar...
Cezayir'den komşusuna darbe sonrası destek! 'Savaş uçakları gönderdik'
"BİR KARAR VERDİĞİMİZDE GERİ ADIM ATMAYIZ"
Spikerin, alınan siyasi kararların gerekçeleri ve bu kararlardan geri adım atılıp atılmayacağına ilişkin sorusu üzerine Tebbun, kararların keyfi şekilde alınmadığının altını çizdi. Tebbun, "Bıçak kemiğe dayanmadan hiçbir karar almayız. Dünyadaki hiçbir milletle sebepsiz bir sorunumuz yok ancak bir karar verdiğimizde de geri adım atmayız." dedi.
Cezayir'in bağımsızlığı ve egemenliği konusunda taviz verilmeyeceğinin altını çizen Tebbun, şunları kaydetti:
"Bugün varlıklarını bize borçlu olan bazı petrol şirketlerinin ve temsilcilerinin, zorbalıkla bizi tahakküm altına almaya çalışmasına asla izin vermeyiz. Burası Cezayir; bu topraklarda 5 milyon 630 bin şehit yatıyor. Bu ülkeyi kimseye teslim etmeye hakkımız yok. Kanunlara uygun hareket eden herkese kapımız açıktır ve öncelik tanınır; ancak zorbalık taslayanlar çok yanılıyor."
Cezayir Dışişleri Bakanlığı, 10 Eylül'de BAE ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldığını açıklamıştı. Bakanlığın açıklamasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin korunmasına yönelik tüm yolların tükenmesinin ardından BAE ile diplomatik ilişkilerin kesildiği belirtilmişti.
BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Cezayir'in aldığı kararın geçici olmasının beklendiği ifade edilmişti.
-
Tatar 2 gün önce Şikayet EtDarısı Türkiye nin başınaBeğen Toplam 2 beğeni
-
Hüseyin kacar 2 gün önce Şikayet EtCezayir büyük ve onurlu bir ülke hiç bir ulkeyede muhtaç değildir aksine Avrupa ülkelerinden bile daha zengin ve kültürel olarkta geniş bir ulkeBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ramazan Kaya 2 gün önce Şikayet EtGeçmişte kaldı. Devlet başkanı. Cezayir sağlam bir devlet . Mükemmel bir halkı var. Tereddüt yok Tevekkül var Türkiye Cezayir işbirliği ,sonuna kadar destek olmak ve onlar bizim kardeşimiz .ülke yakın zamanda yaklaşık 5 milyondan fazla şehit vermiştir yani vatan sevgisi imandan gelir onlarda bizim gibi ..Beğen Toplam 32 beğeni
-
Mustafa 2 gün önce Şikayet EtAslında tüm müslüman ülkeler BAE ile ilişkileri kesmeliBeğen Toplam 42 beğeni
-
Kadir 2 gün önce Şikayet EtDostunu yakın tut, düşmanını daha da yakın... BAE islam aleminin ortasında, gavurun kılıcını sallayan çıban başı... Arabistan, türkiye falan çok sevdiğinden değil, emin olmak için yakınında tutuyor... İsrail gavuruna en çok sempati besleyen BAE maalesef... İslam dünyasının yüz karası.Beğen Toplam 30 beğeni