Yemen ordusu duyurdu: Liman kenti Muha, Husilerden geri alındı

Son dakika haberi... Yemen ordusu, Babulmendeb Boğazı kıyısındaki stratejik liman kenti Muha'nın Husilerden geri alındığını duyurdu.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 05.10.2026 18:30 GÜNCELLEME 06.10.2026 17:52 DÜNYA
Yemen ordusu duyurdu: Liman kenti Muha, Husilerden geri alındı
Yemen ordusu duyurdu: Liman kenti Muha, Husilerden geri alındı

SON DAKİKA HABERİ: Yemen'de hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalarda sıcak bir gelişme daha yaşandı. Yemen ordusu, Babulmendeb Boğazı kıyısındaki stratejik liman kenti Muha'nın Husilerden geri alındığını duyurdu.

Yemen’de İran destekli Husilerin eylül ayında Kızıldeniz kıyısında ve Babulmendeb çevresinde elde ettiği kazanımların ardından Taiz’in güneyinde ilerlemesi, ülkenin batısı ve güneyindeki cephe hatlarını yeniden hareketlendirdi.

Yemen ordusu, İran destekli Husilere karşı "Fecr el-Yemen (Yemen Şafağı)" operasyonunun başlatıldığını duyurarak, stratejik öneme sahip Babulmendeb ile Taiz'deki Zubab Havalimanı'nın kontrolünün ele geçirildiğini bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Albay Macid Abdullah en-Nezili, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Husilerin askeri kapasite ve unsurlarını hedef almak amacıyla "Yemen Şafağı" operasyonunun geniş kapsamlı şekilde başlatıldığını duyurmuştu.

Nezili, hükümet güçlerinin kuşatma manevrası gerçekleştirdiğini, Amalika Güçleri ile Vatan Kalkanı Güçlerinin Babulmendeb'in kontrolünü ele geçirmeyi başardığını ifade etti.

Husilere yakın kaynaklar ise hükümet güçlerinin Babulmendeb'in kontrolünü ele geçirdiği yönündeki açıklamayı doğrulamayarak, bölgenin kontrolünün Husilerde olduğunu savundu.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Cihat 19 saat önce Şikayet Et
    Türkiye orayada el attı sonunda, elhamdülillah
    Cevapla
  • Ahmet 1 gün önce Şikayet Et
    Husilerin yemeni bölmesine izin verilmemelidir
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 gün önce Şikayet Et
    husi de neymiş ya vurun geçin
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    İran ya bu şii hilalinden vaz geçer, yada husilerle hizbulşeytanla birlikte yok olup gider.
    Cevapla
  • Vatan 1 gün önce Şikayet Et
    İran rejimi piyon, devrim de İsrail'e alan açması için yapıldı. Sözde savaşları sizi aldatmasın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle