AB’nin Ukrayna için kasası açıldı!

AB Komisyonu, Ukrayna’ya 90 milyar avroluk destek kredisi kapsamında 1,24 milyar avro ödeme yaptı. Finansmanın Ukraynalı kuruluşların ürettiği dron, dron önleme sistemleri, mühimmat ve füze alımlarında kullanılacağı bildirildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 07.10.2026 13:48 GÜNCELLEME 07.10.2026 14:02 DÜNYA
AB’nin Ukrayna için kasası açıldı!
AB’nin Ukrayna için kasası açıldı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ukrayna'ya dron, dron önleme sistemleri, mühimmat ve füze alımı için 1,24 milyar avro ödeme yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya 90 milyar avroluk destek kredisinin savunma bileşeni kapsamında ülkeye yeni ödeme gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, 1,24 milyar avroluk finansmanın Ukraynalı kuruluşlar tarafından üretilen dronlar, dron önleme sistemleri, dron mühimmatı ve füzeleri kapsadığı aktarıldı.

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Adla 49 dakika önce Şikayet Et
    AB de Soyulsun . ABD Altin Madenleri paralari ğötürsün. kimin için ABD silah satamiyor AB de paralari direk ABD ye verin
    Cevapla