ABD ordusundan Hürmüz Boğazı açıklaması

ABD ordusu, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kontrol ettiği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Hürmüz Boğazı’nın kontrolü açık bir şekilde ABD ve bölgesel ortaklarının elindedir.'' açıklamasında bulundu.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 14.10.2026 07:24 GÜNCELLEME 14.10.2026 08:26 DÜNYA
ABD ordusundan Hürmüz Boğazı açıklaması
ABD ordusundan Hürmüz Boğazı açıklaması

ABD ile İran arasındaki askeri gerilim sürerken, ABD ordusundan Hürmüz Boğazı’ndaki son duruma ilişkin yeni açıklama geldi. CENTCOM’dan yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Donanması’nda görevli bir komutanının "Hürmüz Boğazı'nın DMO kontrolünde olduğunu" ve "boğaza yaklaşan herhangi bir ABD savaş gemisinin batırılacağını" söylediği hatırlatılarak, "İran donanma komutanının artık bir donanması yok" ifadelerine yer verildi. ABD ve bölgesel müttefiklerinin Hürmüz Boğazı’nı kontrol ettiği öne sürülen açıklamada, "Hürmüz Boğazı’nın kontrolü açık bir şekilde ABD ve bölgesel ortaklarının elindedir. ABD kuvvetleri, ortağı olan Körfez ülkelerinin dün boğazdan 19 milyon varilden fazla ham petrol sevkiyatı yapmasına yardımcı olmuştur" denildi.

DMO HÜRMÜZ BOĞAZI’NI KONTROL ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

DMO Donanması'nın üst düzey komutanlarından Tuğamiral Ali Azmaei, Hürmüz Boğazı’nın DMO kontrolünde olduğunu belirterek, "ABD’nin savaş gemilerinin Hürmüz Boğazı'nın girişine yaklaşmasını bekliyoruz; böylece onları batırabiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Azmaei, ABD’nin savaş gemilerinin Hürmüz Boğazı’na yaklaşmaya "cesaret edemediğini" öne sürerek, 13 milyar dolar değerindeki bir ABD uçak gemisinin boğazdan 700 kilometre uzaklaştığını belirtmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Nahit sazoglu 8 saat önce Şikayet Et
    Gizli dünya devleti BM NATO IMf dünya Bankası UNESCO İsrail'e çalışmaktadır rockfeller Rothschildler Yahudilerin lobisi siyonizmdir kökleri dışarda olan zararlı yapilar lions rotary kulüpleri mason locaları acilen İçişleri bakanlığı tarafından kapatilmali siyon protokolleri devam ediyor İncirlik ve kürecik üslerini acilen kapatilmaliyiz tam bağımsız Türkiye güçlü Türkiye
    Cevapla
  • Cemil Albar 10 saat önce Şikayet Et
    ABD doğru söylüyorsa neden hala petrol fiyatları pahalı
    Cevapla