Güney Kıbrıs'ta 83 binden fazla hayvan itlaf edilecek

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) şubat ayından itibaren görülmeye başlanan şap hastalığından dolayı itlaf edilen hayvan sayısının 83 bini geçeceği açıklandı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 14.10.2026 13:36 GÜNCELLEME 14.10.2026 13:36 DÜNYA
Güney Kıbrıs'ta 83 binden fazla hayvan itlaf edilecek
Güney Kıbrıs'ta 83 binden fazla hayvan itlaf edilecek

GKRY Veteriner Dairesi Müdürü Hristodulos Pipis, gazetelere yaptığı açıklamada, Avgoru (Avgoru), Mormenekşe (Dromolaksia), Aletriko (Alethriko), Aradip (Aradippu) ve Beşevler (Pendakomo) köylerindeki çiftliklerde, yaz aylarında şap hastalığına yakalanmış 3 bin hayvanın daha itlaf edileceğini belirtti.

SAHİPLERİNE TAZMİNAT ÖDENECEK

Pipis, hasta hayvanların itlafına gelecek günlerde başlanacağını ve hayvan sahiplerine tazminat ödeneceğini kaydetti.

Rum basını, 20 Şubat 2026’da Larnaka bölgesinde baş gösteren şap hastalığı yüzünden bugüne kadar 80 binin üzerinde hayvanın itlaf edildiğini, son yapılacaklarla GKRY'de bu sayının 83 bini geçeceğini duyurdu.

Haberlerde, GKRY'deki şap hastalığından dolayı bugüne kadar 52 bin 632 koyun ve keçi, 24 bin 483 domuz ile 3 bin 18 sığırın itlaf edildiği belirtilerek, Rum hayvan üreticilerinin önceki süreçlerde olduğu gibi hayvan itlaflarına karşı çıkarak hükümete tepki gösterdiği vurgulandı.

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL