Kıbrıs'ta ara bölge mesaisi!

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile GKRY lideri Nikos Hristodulidis, BM İyi Niyet Misyon Ofisi'nde bir araya gelerek yeni geçiş noktaları, güven artırıcı önlemler ve Kıbrıs meselesindeki son gelişmeleri masaya yatırdı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 27.10.2026 13:49 GÜNCELLEME 27.10.2026 13:49 DÜNYA
Kıbrıs'ta ara bölge mesaisi!
Kıbrıs'ta ara bölge mesaisi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, ara bölgede gerçekleştirdikleri görüşmede bir araya geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis arasındaki görüşme, Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Misyon Ofisi'nde başladı.

Görüşmede, Kıbrıs meselesindeki son gelişmelerin, güven artırıcı önlemlerin ve iki taraf arasındaki diyaloğun sürdürülmesine yönelik çalışmaların ele alınması bekleniyor. BM'nin kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen düzenli liderler görüşmelerinde, geçiş kapıları, iki toplumlu teknik komitelerin faaliyetleri ve karşılıklı güvenin artırılmasına yönelik adımlar öne çıkıyor. İki lider, görüşmenin ardından Sivil Toplumla İstişare Mekanizması'nın Yönlendirme Komitesi, Gençlik Teknik Komitesi ve Kültürel Miras Teknik Komitesi temsilcileriyle de bir araya gelecek.

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL