Türkiye'den Haydar Aliyev iddialarına ilişkin açıklama!
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstanbul’un Şişli ilçesindeki Haydar Aliyev Parkı’nda bulunan büstün kaldırılacağı ve parkın yıkılarak yerine kültür merkezi yapılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Son dakika haberi... Sosyal medya platformu X başta olmak üzere çeşitli mecralarda, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkileri hedef alan asılsız iddialar ve dezenformasyon içerikli paylaşımlar dolaşıma sokuluyor.
Sosyal medya platformu X'te yapılan bir paylaşımda, İstanbul'un Şişli ilçesi Fulya Mahallesi'nde yer alan Haydar Aliyev Parkı'ndaki büstün yıkılacağı ve alanın yerine kültür merkezi yapılacağı ileri sürüldü. Paylaşımda, büstün iş makinesiyle yıkıldığı anlara dair bir görsel de paylaşıldı.

DMM'DEN İDDİALARA YALANLAMA GELDİ: İKİ DOST VE KARDEŞ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ HEDEF ALAN PROVOKASYON
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, resmi X hesabından yaptığı açıklamayla sosyal medyadaki iddiaları yalanladı.
İstanbul’un Şişli ilçesindeki Haydar Aliyev Parkı'nda bulunan büstün kaldırılacağı ve alanın yıkılarak yerine kültür merkezi yapılacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, Şişli Belediyesi'nin söz konusu alana ilişkin yürüttüğü herhangi bir çalışmanın bulunmadığı ve böyle bir projenin gündemde yer almadığı belirtildi.
İki dost ve kardeş ülke ilişkilerini hedef alarak kamuoyunu yanıltmaya yönelik ortaya atılan provokasyon ve dezenformasyon içeren iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.
Konuyla ilgili DMM'nin sanal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'Şişli'deki Haydar Aliyev Parkı'nda bulunan büstün kaldırılacağı ve alanın yıkılarak yerine kültür merkezi yapılacağı' yönündeki iddialar asılsızdır. Şişli Belediyesi'nin söz konusu alana ilişkin yürüttüğü herhangi bir çalışma bulunmamakta olup; böyle bir proje gündemde de yer almamaktadır. İki dost ve kardeş ülke ilişkilerini hedef alarak; kamuoyunu yanıltmaya yönelik ortaya atılan provokasyon ve dezenformasyon içeren iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur" denildi.
Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Şişli'deki Haydar Aliyev Parkı’nda bulunan büstün kaldırılacağı ve alanın yıkılarak yerine kültür merkezi yapılacağı” yönündeki iddialar asılsızdır. Şişli Belediyesinin söz konusu alana ilişkin yürüttüğü herhangi bir çalışma bulunmamakta olup; böyle bir proje gündemde de yer almamaktadır. İki dost ve kardeş ülke ilişkilerini hedef alarak; kamuoyunu yanıltmaya yönelik ortaya atılan provokasyon ve dezenformasyon içeren iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) November 3, 2026
FOTOĞRAF YAPEY ZEKA İLE OLUŞTURULMUŞ
Ayrıca iddiaya konu olan paylaşımda yer verilen görselin, OpenAI araçları kullanılarak yapay zeka yardımıyla üretildiği tespit edildi.
-
Misafir 3 saat önce Şikayet EtBariz bir şekilde bu konu hakkında KÖTÜ NİYETLİ bir YAPI var...Beğen
-
Arkadaş 3 saat önce Şikayet EtEbufeyz Elçibey parkı neredeBeğen