Mısır'da açıktan oruç yiyene tutuklama

Mısır polisinin açıktan oruç yiyen bazı şahısları tutuklaması, ülke entelektüelleri arasında tartışmalara neden oldu..

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 11.09.2009 19:07 GÜNCELLEME 11.09.2009 19:07 DÜNYA
Mısır'da açıktan oruç yiyene tutuklama
Mısır'da açıktan oruç yiyene tutuklama
Ramazan ayında oruçlu olanlara saygı gösterilmesinin gerektiğine inananlar uygulamayı desteklerken, insan hakları savunucuları polisin özel hayata müdahale etmemesi gerektiğini söylüyor.

Mısır polisi, son günlerde Said Mısr olarak bilinen Mısır'ın güneyindeki şehirler, Kızıl Deniz bölgesi ve Kahire'nin güney batısındaki bölgelerde böyle bir uygulama başlatmıştı. Polisin tutukladığı şahıslardan bazılarını iftar vaktine kadar tuttuktan sonra salıverdiği, bazılarını ise bir kaç saat tuttuktan sonra serbest bıraktığı, hiç kimse hakkında suç duyurusunda bulunarak savcılığa sevk etmediği öğrenildi.

Bir kaç yıl önce Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından, Ramazan ayında açıktan yiyip içenlerin cezalandırılacağı şeklinde bir kararname yayınlanmıştı. 85 milyon nüfusa sahip Mısır'da 8-10 milyon civarında Hıristiyan Kıpti bulunuyor.
KAYNAK : İHA
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • emre aktas 16 yıl önce Şikayet Et
    Oruc. Siz oruç tutuyorsunuz diye herkes oruç tutmak zorunda değil. Oruç tutmadığını saklamak zorunda da değil. mehmett1453'e Bu resmen mahalle baskısıdır. Şahsen doğru bulmuyorum.
    Cevapla
  • Adrenalin 16 yıl önce Şikayet Et
    oruc yiyenler. benim evimin bulunduğu sokakta kahveler var hepsi açık ve oruc yiyorlar kapının önünde.Hergün görüyoruz gördükce yemin ediyorum tüylerim diken diken oluyor korkuyorum bunlar nasıl insanlar diye keza babam aynı sorunu yaşıyor camiye gider eve sinirli döner niye oruc yiyenlerin önünden geçmiştir.Şu an sırf bu imansızlar yüzünden yemin ediyorum başka bir memlekete taşınmayı bile düşünüyoruz
    Cevapla
  • Adrenalin 16 yıl önce Şikayet Et
    osman yola. osman yola sende mi sokakta oruc yiyorsunda onları savunuyorsun.bu memleketten ne öğrenip de konyalılara öğretecem imansızlıkmı? Elbet o insanlar onun hesabını verecekler öbür dünyada.Ramazan ayında göstere göstere oruc insanların gözü önünde döner yemek çay içmek sigara içmek neymiş görecekler öbür tarafta.bana bu dinsizlerden birşeyler öğrenmemi söyleyemezsin bunu söyleyen ancak başka bir dinsiz olabilir.Burda yaşayan sen değilsin psikolojimiz bozuluyor dinsizlerin arasında kaldın diye.yaşamayan bilmez
    Cevapla
  • metin yaman 16 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumda ülküdaşlar varken polise gerek yok. Ramazan ayında Erzurumda ülküdaşlardan biri balkondan caddeye bakarken sigara içen birisini görür, arkadaşına seslenip: Memo çabuk aşağı komünistin biri oruç yiyiyor, şunu güzel bir dövelim. Memo: Abi dur acele etme çayımı içeyim ondan sonra ineriz.
    Cevapla
  • Tolga Cetiner 16 yıl önce Şikayet Et
    Tabi En doğrusunu Allah (c.c.) bilir.. Orucun amacı zaten maddi ve manevi olarak kişinin kendisine hakim olması değilmi. Serbestlik varken bu dayatma bana sacma geldi. Hem oruclu bir insanın yemek yiyen birisi yanında oldugunda ve onu görüp dahada kendini tutması kişiye daha ihlas katmaz mı ki. pozitif yöndende bakmak lazım :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR