Somalili korsanlar tanker kaçırdı

Uluslararası Denizcilik Bürosu Somalili korsanların, Aden körfezinde Birleşik Krallık bandıralı bir tankeri kaçırdıklarını açıkladı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 29.12.2009 11:49 GÜNCELLEME 29.12.2009 11:49 DÜNYA
Somalili korsanlar tanker kaçırdı
Somalili korsanlar tanker kaçırdı

Somalili korsanların, Aden körfezinde Birleşik Krallık bandıralı bir tankeri kaçırdıkları bildirildi.

Uluslararası Denizcilik Bürosu'ndan (IMB) Noel Choong, St. James Park tankerinin dün gece tehlike sinyali verdiğini söyledi.

Gemi sahibinin, geminin ele geçirildiği konusunda IMB'ye bilgi verdiğini belirten Noel Choong, 26 kişilik mürettebatı bulunan tankerin Tayland'a doğru seyrettiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Bu arada korsanlar, dün serbest bıraktıkları Singapur bandıralı Kota Wajar gemisi için 4 milyon dolar fidye aldıklarını söyledi. Gemi 15 Ekim'de kaçırılmıştı.

MÜRETTEBATTA TÜRK VE BULGAR  PERSONEL VAR

Somalili korsanlar tarafından Aden körfezinde dün gece kaçırılan Birleşik Krallık bandıralı "St. James Park" adlı tankerde Türk ve Bulgar personelin de bulunduğu bildirildi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Dragovest Goranov, Uluslararası Denizcilik Bürosu'dan (IBM) gelen habere göre, toplam 26 personeli olan tankerin ikinci kaptanı ile 4 denizcisinin Bulgaristan vatandaşı olduğunu açıkladı.

Geriye kalan 21 personelin Türk ve Rus denizcilerden oluştuğunu belirten Goranov, rehinelerin kurtarılması için girişimlerin bakanlık tarafından yakından takip edildiğini bildirdi.

Bir Hindistan şirketine ait olan tankerin İspanya'dan Tayland'a kimyasal madde taşıdığı öğrenildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR