Güney, Kuzey'e karşı kriz idaresi kurdu

Güney Kore'de, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı kurulan yeni kriz idaresinin başına emekli bir general getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.12.2010 09:06 GÜNCELLEME 31.12.2010 09:06 DÜNYA
Güney, Kuzey'e karşı kriz idaresi kurdu
Güney, Kuzey'e karşı kriz idaresi kurdu

Hükümet açıklamasında, kriz idaresine Savunma Bakanlığı siyaset bürosu başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Strateji Komutan Yardımcılığı ve Kore-ABD Müşterek Güçler Komutanlığında daha önce görev yapan Ahn Kwang-çan'ın atandığı belirtildi.

Kriz idaresi, Kuzey Kore'nin, iki ülke arasındaki deniz sınırı yakınında bulunan Kore adasına düzenlediği topçu saldırısından sonra kurulmuştu. 23 Kasımdaki saldırıda, 2'si sivil 4 Koreli ölmüştü.

Bu arada Devlet Başkanı Li Myung-bak'ın bakanlar kurulunda bazı değişiklikler yaparak, Kültür Bakanlığı ve Ekonomi Enformasyonu Bakanlığına yeni isimler getirdiği belirtildi.

Li'nin ayrıca devlet başkanlığı yardımcılığına 9, hükümet komisyonlarına 5 kişi atadığı kaydedildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR