Myanmarlı muhalif liderden Batı'ya yaptırım desteği

Myanmar'daki demokrasi yanlısı muhalif lider Aung San Suu Kyi, Batılı ülkelerin, Myanmar'ın askeri yönetimine karşı uyguladığı yaptırımlara destek verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2011 10:40 GÜNCELLEME 08.02.2011 10:40 DÜNYA
Myanmarlı muhalif liderden Batı'ya yaptırım desteği
Myanmarlı muhalif liderden Batı'ya yaptırım desteği

Suu Kyi, Ulusal Demokrasi Birliği (UDB) tarafından yayımlanan raporda, ABD ve AB ülkeleriyle, yürüklükteki ambargoların ''demokrasinin çıkarına olacak şekilde'' nasıl değiştirilebileceği konusunda görüşmelerde bulunmak istediğini belirtti.

UDB tarafından yayımlanan 4 sayfalık raporda, uygulanan yaptırımların Myanmar halkından ziyade, özellikle ülkedeki askeri rejimi etkilediğinin altı çizildi.

Raporun, ''uzun bir süreden beri yoksullaşan Myanmar halkına zarar verdiği ve ülkeyi daha derin bir fakirliğe sürüklediği'' gerekçesiyle yaptırımların kaldırılması için çalışan Myanmar'daki askeri yönetimin tepkisini çekeceği düşünülüyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 13 yıl önce Şikayet Et
    myanmar..myanmar.. istanbul..istanbul der gibi... MYANMAR YANİ BURMA. bilirmisiniz ki, bizimkilerin hayalini kurdukları 3 ülkeden biri.. onlardan küba, sistemini sulandırdı.. ama kuzey kore ile Myanmar dip diri ayakta..ORALARDA ŞU MEŞHUR POL POT REJİMİ VAR. bakın dünyaya kapalı hepsi..tam bizimkilerin hayal ettiği sistem. yerli malı yurdun malı..sel gelir, tepedekiler bütün batılı yardımları toplar gene dışarı satar, halk sürünerek ölmeye devam eder. halk ne ki.. koyun sürüsü bunlar için.. manda sürüsü..hiç yabancı gelmiyor di mi bu terimler..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR