İtalya'da 5,9'luk deprem: 6 ölü

Kuzey İtalya'da meydana gelen 5,9'luk depremde ilk belirlemelere göre en az 6 kişi hayatını kaybetti. 50 kişide yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2012 08:07 GÜNCELLEME 20.05.2012 14:33 DÜNYA
İtalya'da 5,9'luk deprem: 6 ölü
İtalya'da 5,9'luk deprem: 6 ölü

İtalya'nın kuzeyi, gece saat 04.03 sularında 5.9 büyüklüğündeki depremle sallandı. Merkez üssü Bologna'nın 36 kilometre kuzeyindeki San Felice sul Panaro olarak belirlenirken depremde 6 kişi öldü, 50 de yaralı var.

Yaklaşık 20 saniye süren deprem tüm kuzeydoğu İtalya'da hissedilirken Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Kurumu'nun verilerine göre deprem yerin 6,3 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Gelen bilgilere göre, Sant'Agostino'da bir seramik fabrikasında gece vardiyasında çalışan 3 kişi ve Ferrara'da gene gece vardiyasında çalışan bir kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Bologna ve Sant'Agostino'da ise 2 kişi fenalaşarak öldü. Pek çok bina hasar görürken 5 yaşındaki bir kız çocuğu enkaz altından canlı kurtarıldı.

İlk belirlemelere göre, depremde ölen ya da yaralanan Türk vatandaşının olmadığı belirtildi.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR 2
  • Sarcan 12 yıl önce Şikayet Et
    depremle alakası ne kadardır bilmem ama ..... bu gün halkalı güneş tutulması var....
    Cevapla
  • Fatih Karaman 12 yıl önce Şikayet Et
    insanın gerçeği acizliği. çocukken karıncaları öldürürdüm büyüdükçe ne kadar güçlü bir canlı varlık olacağımı düşünürdüm, oysa büyüdükçe o karıncalar gibi aciz muhtaç bir varlık olduğumu anladım...bir kazada ezilecek,suda boğulacak ya da bir depremde enkaz altında kalabilecek kadar aciz...allah hepimizi doğal afetlerden korusun...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR