'3 PKK'lıdan biri tanıdığımız bir isim'

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesi ile ilgili konuştu. Olayın dehşet verici olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "Öldürülen üç kişiden biri sık sık bizimle görüşmeye geldiği için tanıdığımız bir isim" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2013 21:08 GÜNCELLEME 11.01.2013 10:27 DÜNYA
'3 PKK'lıdan biri tanıdığımız bir isim'
'3 PKK'lıdan biri tanıdığımız bir isim'

Fransa'nın başkenti Paris'te dün akşam, aralarında PKK'nın kurucularından olan Sakine Cansız'ın da olduğu 3 kişi öldürüldü.

Kürdistan Enformasyon Bürosu'ndaki cinayetle ilgili 'sabotaj' ihtimali üzerinde durulurken, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'dan bir açıklama geldi.

Olayı 'dehşet verici' şeklinde niteleyen Hollande, öldürülen 3 PKK'lıdan birini şahsen tanıdıklarını söyledi. Hollande, "Dehşet verici bir olay. Öldürülen üç kişiden biri sık sık bizimle görüşmeye geldiği için hem benim hem de birçok siyasi aktörün tanıdığı bir isim. Şimdilik soruşturma başlatıldı. Olayın nedenlerini ve faillerini bilmemiz için sanırım en doğrusu beklemek" diye konuştu.

Hollande'ın isim vermeden açıkladığı kişinin Fidan Doğan olduğu tahmin ediliyor. Fidan Doğan, Fransa'daki siyasilerle yakın ilişkileri olan Kürt siyasetçi olarak biliniyor.

KAYNAK : Ntvmsnbc
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler öldürmediyse sizinkiler öldürdü. onun için kimse cak cuk yapmasın..apoya bi çuval finduk fistuk yollayın kemirsin dursun büyük önder kurtarıcı lider yazıklar olsun yahu beş kuruşluk adamlar on paraya satılıyor
    Cevapla
  • ali velioglu 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumsuz. fransa cumhurbaşkanı françois hollande, ''onlardan birini tanıyorum, düzenli olarak bizimle görüşmeye gelirdi'' ifadesini kullandı. yorumu siz yapın....
    Cevapla
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    yapilmasi gereken.. ergenekon iceri tikilica ulke nefes almaya basladi ergenekon bati calisma turk milletini baski altinda tutma gurubu kendilerini turk milliyetci gibi gosterip pkk dan alda butun orgutlerin arkasinda ergenekon vardir ergenekon nato dan gorev yapan subaylardan olusur cogu mason dur , ergenekonculari ve bdp yi bir dagin ortasinda yer altinda gaz odalarina sokulmadikca bu ulkede teror olaylar bitmez.
    Cevapla
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa tarih yazdik.. olen pkk lilari kim oldurdu diye arastiracakmis turkiyede butun fransiz arabalarini yakin camlarini kirin satan bayileri atese verin ,vermeyen halk serefsiz halkdir, mit teskilati cok guzel calisiyor devlet dedigin bogle olur yurt disinda olan butun pkk loilar isi bitirilmeli kesinlikle cok kolay isterse korumasi olsun cok kolay.sokakda yuzlerce kisi var bu isi yapacak.
    Cevapla
  • yahya demirörs 11 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş. şimdiye kadar yaşadıkları kabahat... bu zalim alçakları kimin beslediği nasılda ortada...koca bi cumhurbaşkanın teroristlere "bize sık sık gelirdi" demesi tarihe ibret olarak yazıldı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR