İsveç'in başkenti Stockholm'de alınacak hediyelik eşyalar

isveç'in başkenti Stockholm'de alınacak hediyelik eşyalar büyük ölçüde ülkenin coğrafyasını yansıtır nitelikte oluyor. Aynı zamanda da kentin kültürünü de bu hediyelik eşyalarda görmek mümkün. Burada meşhur olan dala atları hediyelik eşya dükkanlarında çok popüler olurken Vikingler'in şapkaları ve çok yaygın yaşam alanı bulunan geyiklerin postu da satılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2020 11:38 GÜNCELLEME 22.02.2020 11:31 Dünyayı Geziyorum
İsveç'in başkenti Stockholm'de alınacak hediyelik eşyalar
İsveç'in başkenti Stockholm'de alınacak hediyelik eşyalar

İsveç daha çok kuzey kutbuna yakın bir ülke. Bu yüzden kış geceleri uzun sürüyor. Bazı coğrafi etkiler yaşamı ve kültürü bizim kültürümüzden daha farklı hale getirebiliyor. Bu etkilerden biri de hediyelik eşyalarda göz önüne çıkıyor. Stockholm'de alınacak hediyelik eşyalar büyük ölçüde kentin yaşam biçimini yansıtıyor. Her ülkede ve şehirde olduğu gibi burada da meşhur olan bazı objeler mevcut. Dala atları bunlardan sadece birisi ve diğerleri de haberimizin detaylarında. 

 

 

İsveç’in başkenti Stockholm refah düzeyi en yüksek ülkelerden sadece birisi. Burada kişi başına düşen milli gelir de bir hayli fazla. Modern şehrin içerisinde birbirinden ihtişamlı alışveriş noktaları ve mağazaları bulunuyor. Dünyaca tanınan ünlü markalar olduğu gibi bit pazarları da İsveç’te en çok alışveriş yapılan yerlerden.  

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum

 İSVEÇ PARA BİRİMİ

İsveç para birimi

İsveç Avrupa Birliği’ne üye bir ülke ancak yine de Euro yerine kendi para birimini kullanıyor. Kendi para birimi ise İsveç Kronu (SEK). 1 İsveç Kronu ise yaklaşık olarak 0.59 kuruşa denk geliyor.  

Şehir merkezinde yer alan döviz bozdurma yerleri erken saatlerde kapanıyor. Bu yüzden buraya seyahat edecek kişiler para birimini çevirme işlemini baştan yapmalı. Diğer açık olan yerlerde komisyonlar dudak uçuklatacak kadar fazla olabilir. Bankanızla işlemleri hallettiğinizde orada bankamatikten de para çekebilirsiniz.  

Eğer kredi kartınız yurt dışı kullanımına açık ise burada ödemelerinizi kartla da yapabilirsiniz.  

STOCKHOLM PAHALI MI?

 İsveç’in başkenti olan bu kentte yeme içme ulaşım ve konaklama gibi alanlar oldukça pahalı. Her büyük şehir için geçerli olan durum Stockholm için de geçerli. Ancak siz planınızı bütçenize göre yaparak kontrollü harcama sağlarsanız maddi sıkıntı yaşamadan seyahatinizi bitirebilirsiniz. Hediyelik eşyalarınızı şehir merkezi dışından alabilir turistik noktalarından dışında yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.  

STOCKHOLM'DE ALINACAK HEDİYELİK EŞYALAR

Hediyelik eşya bakımından çok zengin olan bu şehirde kime isterseniz sevebileceği bir hediye bulabilirsiniz. Çok güzel anı bırakacak, sevdiklerinizin gördükçe sizi hatırlayacağı güzel hediyeler bulabilirsiniz. Anı olarak cam işleme sanatında çok ileri olan İsveç’in kültürel hediyeliklerini alabilirsiniz. El yapımı ahşaplar da burada olmazsa olmazdır. Bunları da hediyelik eşya olarak düşünebilirsiniz. Özellikle meşhur dala atları renklerine göre farklı anlamlar içermekte yaygın olarak evlerde bulunmaktadır.  

Viking kültürüne ait eşyalar da çok popülerdir ve gelen turistlerin Stockholm’de alınacak hediyelik eşyalar arasında seçtikleri malzemelerdir.  

Antika ve kitap severler için de cennet gibi bir yer diyebiliriz burası için. Özellikle ikinci el kitap satan yerler oldukça fazladır. Antika eşyalar ise her bütçeye uygun olarak mağazalarda satılıyor.  

STOCKHOLM'DE HEDİYELİK EŞYALAR NEREDEN ALINIR?

Gamla Stan Stockholm’de hediyelik eşya nereden alınır sorusu sorulduğunda verilen ilk cevaptır. Şehirdeki en turistik nokta da burasıdır. Özellikle bölgenin iki ana caddesi Vasterlanggatan ve Österlanggatan en çok dükkânın bulunduğu yerler.  

STOCKHOLM'E NASIL GİDİLİR?

İsveç’e hemen hemen her gün Ankara ve İstanbul’dan direkt uçuşlar bulunuyor. Ancak diğer illerden aktarma yaparak buraya ulaşmanız mümkün.  

STOCKHOLM'E NE ZAMAN GİDİLİR?

Özellikle Stockholm Kuzey kutbuna yakın bir il olduğu için İsveç’e özellikle yaz aylarında gitmenizi öneriyoruz. Kış aylarında termometrelerin –40 dereceleri gördüğü bilinen bir gerçek. Yaz aylarında daha ılıman bir hava hâkim olduğu için 15 dereceye kadar hava ısınabiliyor. Çok sıcak olmasa da yine de ince bir mont ile burada gezebiliyorsunuz. Kış günlerinde ise uzun süren geceler soğuk ve gezi için ideal olmuyor. 

Önerilen içerik; 600'den fazla odası ile görkemli mimari Stockholm Sarayı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR