M.Ö. 6. yüzyıldan beri Lizbon'u bu tepeden izliyor: Sao Jorge Kalesi

Lizbon'un savunması için yapılan bu kale yıllardır şehrin savunmasını yaptığı gibi geçirdiği tüm değişimi de buradan izliyor. Sao Jorge Kalesi Lizbon'un Alfama Bölgesi'nin tam tepesinde bulunuyor. Buraya ulaşmak için yokuşları geçerek dar ve taşlı sokakları da çıkmanız gerekiyor. Sonunda ise muazzam bir Lizbon manzarası sizleri karşılıyor. Bu manzara her şeye değer.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 13:47 GÜNCELLEME 17.04.2020 13:47 Dünyayı Geziyorum
 M.Ö. 6. yüzyıldan beri Lizbon'u bu tepeden izliyor: Sao Jorge Kalesi
M.Ö. 6. yüzyıldan beri Lizbon'u bu tepeden izliyor: Sao Jorge Kalesi

Portekiz ticari bir şehir olduğu için ve dünyaya buradan keşifler yapıldığı için zamanında çok sayıda saldırıya uğramış. Bu yüzden de birden fazla medeniyet buraya hakim olmuş. Her medeniyet Sao Jorge Kalesi'nden şehri yönetmiş. Bu kale yüksek bir noktada bulunuyor ve bütün Lizbon manzarasına hakim. Tejo Nehri de buradan tüm güzelliği ile sizi selamlıyor. 

 

 

Sao Jorge Kalesi Hakkında 

 

 

Portekiz'in başkenti olan Lizbon şehrinde yer alıyor bu kale. Atlas okyanusu ile Alboran denizine manzarası da bulunuyor bu güzel kalenin. Ortaçağ'dan kalan Sao Jorge Kalesi güçlü duvarlara sahiptir ve en yüksek tepede bulunmaktadır. Günümüzde Lizbon'un en önemli turistik noktasıdır. 

M.Ö. 6. yüzyıla kadar burada kalıntı bulunduğu biliniyor. Kalenin bulunduğu tepede Kelt Kabileleri, Fenikeliler, Yunanlılar, ve Kartacalılar gibi medeniyetlere ait kalıntılar bulunmuş. Burada yaşam sürmüşlerdir. Daha sonra ise Rroma, Visigot ve Mağribi yerleşimciler kalenin şimdi bulunduğu yerde yaşamışlardır. 

12. yüzyıla kadar şehrin savunması bu kaleden yapılmış. 1255 yılında ise burası bir kraliyet sarayına dönüştürülmüştür. Kraliyet ailesi tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. 

Hindistan deniz yolunu keşfeden Vasco de Gama bu keşfinden sonra 1498 yılında burada kutlama yapmıştır. 

16. yüzyılda önemini kaybetmeye başkamış bu ihtişamlı kale. 1531 yılındaki depremde ise ciddi şekilde hasara uğramıştır. Ardından da 1755 yılındaki daha büyük bir deprem ile kullanılamaz hale gelmiş. Bu yüzden de 1940 yılına kadar kapsamlı bir yenileme çalışması yapılmış. günümüzde ise turistik nokta olması sebebi ile önemlidir. Buradan bütün Lizbon manzarası turistlere sunulur. 

Kalede 11 kule bulunuyor ve içerisinde de minik bir arkeolojik müze var. Bu müzede buradan çıkartılan arkeolojik malzemeler bulunuyor. Ayrıca kel içerisinde kafe ve restoranlar da yer alıyor. 

Sao jorge Kalesi Lizbon'da Nerede?

Lizbon Portekiz'in en eski şehri. Burada tarihi yapılar birden fazla. Bu tarihi yapılardan biri de Sao Jorge Kalesi .Lizbon'da Alfama Bölgesi'nin tam tepesinde bulunuyor. Turistlerin birinci uğrak yeri olan kale çevresinde de eski yapılar bulunuyor. Buraya ulaşmak çok kolay değil. Tramvay ile ulaşım sağlanıyor ve bir yerden sonra da yürümek gerekiyor. Taşlı dar sokaklardan geçerek kaleye ulaşan turistleri çok güzel bir Lizbon manzarası karşılıyor. 

Nasıl Gidilir?

Sao Jorge Kalesi'ne gitmek üzere tramvaya binmeniz en iyi yol olacaktır. Çünkü bu kale tepede bulunduğu için yürümek imkansız kalabiliyor. 28 numaralı tramvaya binerek Miradouro Santa Luzia durağında, 737 numaralı otobüsle Castelo durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Lizbon tramvay yolculuğu...

Sao Jorge Kalesi'ne Ne Zaman Gidilmeli?

Kale inanılmaz bir ziyaretçi akınına uğruyor. Bu yüzden de bu kaleye gitmek için en iyi zaman dilimi sabah saatleri. Sabah saatlerinde çok fazla turist olmuyor ve kalabalık olmadığı için rahatça gezme imkanı bulabiliyorsunuz. Öğlene kadar burayı keşfederek fotoğraflarınızı da çok rahat bir şekilde çekebilirsiniz. 

Sao Jorge Kalesi sabah saat 09.00 ile akşam 18.00 arasında açık konumda bulunuyor. Ancak bu saatler Kasım- Şubat arası dönem için geçerli. Mart ekim döneminde ise 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında ziyarete açık. 

Kaleye Giriş Ücreti

Sao Jorge Kalesi'ne giriş ücreti yetişkinler için ve çocuklar için farklı farklı alınıyor. Bir kişi yetişkin 10 Euro olarak ücretlendirilirken çocuklar ise 5 Euro olarak ücretlendirilmiş. Ayrıca 65 yaş üstü ve engelliler için de 8,5 Euro olarak ücretlendirilmiş. 12 yaş altındaki çocuklardan da giriş ücreti alınmıyor. 

Bu da ilginizi çekebilir; Lizbon'a 28 kilometre uzaklıkta bir masal kitabı: Sintra Kasabası

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR