Halong Körfezi nerede? Muhteşem manzaraya sahip koylar

Halong Körfezi eşsiz güzellikteki manzarası ile kendine dünyanın dört bir yerinden altı milyon nüfusu çekiyor. Herkesi hayran bırakan manzara adalardan, koylardan ve lagünlerden oluşuyor. Halong körfezi Vietnam'da gezilecek sayılı yerlerden biri ve keşfedilmiş cennet diyebiliriz. Halong Körfezi'nin etrafındaki manzarayı fotoğraflama ve gizli saklı yerlerini keşfetmek için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2020 17:55 GÜNCELLEME 30.09.2020 17:55 Dünyayı Geziyorum
Halong Körfezi nerede? Muhteşem manzaraya sahip koylar
Halong Körfezi nerede? Muhteşem manzaraya sahip koylar

Halong Körfezi'nin eşsiz güzellikteki manzarası yılda altı milyon turist ağırlıyor. Dünyanın dört bir yanından buraya gelen turistler cruise gemilerle koyları, plajları ve etraftaki mağaraları gezebiliyorlar. Herkesin beğenisini kazanan Halong Körfezi nerede, buraya dair tüm detaylar haberimizde.  

 

 

Halong Körfezi 30 binden fazla adacığı var. Gemiden baktığınız manzaranızda kafanızı çevirdiğiniz her yer adacıklara bakıyor. Bu ada parçalarının içinde ise bir hazine gizli diyebiliriz. Birinde çok güzel bir mağara bulunurken birinde ise dünyaca ünlü plaj bulunuyor ve herkes buraya hayran kalıyor. Halong Körfezi cruise gemileriyle dolu oluyor. Yılın her gününde burada turistler hem güneşli havayı hem de sisli bir havayı görebiliyorlar. Bizim Karadeniz havası gibi olan bu yerde Vietnam'ın kuzeyinde bulunuyor. Halong Körfezi'nin bir de efsanevi hikayesi bulunuyor.  

 

 

HALONG KÖRFEZİ EFSANESİ  

Rivayet edilene göre çok eski zamanlarda Vietnam yeni kurulurken halk denizden gelen tehlikelere karşı savaşmışlar. Halkın bu durumuna üzülen ve çözüm aramak isteyen imparator yardımcı olması için gökten Anne Ejderha ve çocuklarını indirmiş. Güçlü düşmanlar saldırırken anne ejderha ve çocukları ağızlarından alev saçarak Vietnam halkına yardım etmiş. Ejderhalar buraya bir savunma hattı oluşturmuşlar Düşman gemileri yanıp kül olmuş böylece. Vietnam saldırıdan kurtulunca buraya binlerce yıl sonra bu savunma hattı adalara dönüşmüş. Bu yüzden halk buraya Ha Long yani 'inen ejderha' adını vermişler. Burada çocuk ejderhaların indiğine inandıkları yere ise 'Bai Tu Long' demişler. Bunun anlamı da 'Anne ejderhanın çocuklarına teşekkürler' demek oluyor.  

Halong Körfezi'nin efsanesi böyle. Her yerde farklı şekilde farklı efsaneler anlatılıyor. Bu da sadece birisi.  

Otobüs ya da diğer araçların trafik yapmadığı çok güzel bir yer olan bu yerde yemyeşil manzara size yolculuk boyunca eşlik ediyor. 

HALONG KÖRFEZİ NEREDE? 

Halong Körfezi nerede merak edenler için Vietnam'ın kuzeyinde odluğunu belirtelim. Hanoi kentine de çok yakın. Hanoi ile arası 178 kilometre. Otobüsle yaklaşık olarak 4 saat sürüyor. Ha Long şehrinden limana gelerek cruise gemilerine binebilirsiniz. Güney Çin ile Vietnam arasındaki yer alan otoyol sayesinde şehrin nüfusu artmış ve 220 binleri bulmuş.  

Cruise  gemilerine atlayarak artık muazzam güzellikteki koyu keşfe çıkabilirsiniz. Gemiler genelde 1, 2, 3, 4 ya da 5 yıldızlı oluyor. Bütçenize göre seçebileceğiniz gemilerde sabah manzaraya uyanacak ve gece manzaranın ışıltısını izleyerek uykuya dalacaksınız. Gemilerin güvertesinde güneşlenmek içi şezlonglar da bulunuyor. Odalar da çok güzel görülüyor. Herkesi kendine hayran bırakan manzara bu gemilerle keyifli hale getiriliyor.  

Bir diğer söylentiye göre ise Halong Körfezi'nin ünü 1992 yapımı olan bir film ile beraber ünlenmiş. Soğuk Güzel filminde doğal stüdyo görevi üstlenen körfez dünyanın beğenisini böyle kazanmış. Filmden sonra turist sayısı da patlamış. Burada çekilen bir diğer film ise James Bond: Yarın Asla Ölmez serisi olmuş.  

HALONG KÖRFEZİNDE SÜPRİZ MAĞARASI 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR