Zanzibar'da hediyelik eşya ürünleri kültürel özelliklerini gösteriyor

Zanzibar'dan hediye ne alınır merak eden herkes için bu güzel ada ülkesinin kültürel malzemelerini bir araya getirdik. Çok güzel hediyelik eşya ürünleri bulunan Zanzibar'da eşinize dostunuza alabileceğiniz ürünler var. Rengarenk hediyelik eşyalar Zanzibar halkının da renkli kişiliğini ortaya koyuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2020 15:47 GÜNCELLEME 18.04.2020 15:47 Dünyayı Geziyorum
Zanzibar'da hediyelik eşya ürünleri kültürel özelliklerini gösteriyor
Zanzibar'da hediyelik eşya ürünleri kültürel özelliklerini gösteriyor

Zanzibar'dan hediye ne alınır konusunda merak eden herkes için ülkenin en güzel hediyelik eşya ürünlerini bir araya getirdik. Çok güzel hediyelik eşya bulunan Zanzibar'da bu malzemeler ülkedeki kültürel değerleri de tanıma fırsatı sunuyor. Herkesin büyük ölçüde hayran kaldığı bu kültür farklı medeniyetlerin kültürünün birleşiminden meydana gelmiş. Bu yüzden de zengin ve başka bir yerde bulunmayan özelliklere sahip.

 

Zanzibar'dan alınacak hediyelik eşyalar başka yerde bulamayacağınız özellikte. Bunun sebebi ise malzemelerde teneke, ahşap gibi şeyler kullanılması ve tamamen el yapımı olması diyebiliriz.

 

El yapımı hediyelik eşyalar ya oyma tekniği ile üretilmiş ya da atılacak malzemeler bir araya getirilerek güzel bir birleşim sağlanmış. Ayrıca Zanzibar'da hediyelik eşya bakımından takılar da büyük ilgi görüyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği takılar renkli kolyeler ve küpelerden oluşuyor. Buradaki hanımlar bu tarz renkli kolye ve küpeleri aynı zamanda da diğer takıları takmaya bayılıyorlar.

Herkesin beğenisini kazanan takılarını da kendileri üretiyor ve başarılı oldukları da söylenebilir. Turistler içerisinde Zanzibarîn kültürel ürünlerini tercih edenlerin sayısı bir hayli fazla. Çocuklar için de araba ve hayvan figürleri gibi ürünler bulabiliyorlar. 

 

Zanzibar'dan alınacak hediyelik eşyalar içerisinde çok meşhur olan bir diğer malzeme ise maskeler. Burada ahşap oyması çok meşhur. Bunun sebebi de Afrika'ya hâkim olan bir kabile. Kabile kültüründen gelen maske malzemesi değişik figürlerde işleniyor ve hediyelik eşya mağazalarında yerini alıyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR