Zanzibar'da ne yenir? Tropikal iklimin lezzetleri

Zanzibar'da ne yenir sorusunu soran herkes için tropikal iklimin enfes lezzetlerini haberimizde derledik. Zanzibar'ın yemek kültürünü yakından öğrenmek için haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2020 11:34 GÜNCELLEME 27.08.2021 16:15 Dünyayı Geziyorum
Zanzibar'da ne yenir?  Tropikal iklimin lezzetleri
Zanzibar'da ne yenir? Tropikal iklimin lezzetleri

Zanzibar'ın meşhur yemekleri herkesi hayran bırakıyor. Tropikal meyveler sulu sulu hali ile damaklarda güzel bir tat bırakırken aynı zamanda da yöresel ürünlerle yapılan yemekler beğenileri topluyor. Sabah, öğle ve akşam saatlerinde gelen yemekler tropikal iklimin ürünlerine uygun olarak sizlerle buluşuyor. Sabahları genelde meyve tüketen halk kızartma ürünlerini de seviyor. Burada da hamur işi ürünler sabah kahvaltısında bir hayli fazla tüketiliyor. Herkesin birinci tükettiği yemek ise pilav. Tam bir Asya kültürüne uygun olarak pilav burada her yemeğin yanında mutlaka bulunuyor. Zanzibar'da ne yenir gelin beraber bu güzel ada ülkesinin mutfağını keşfedelim. 

 

 

ZANZİBAR'DA NE YENİR?

Öğlen yemeğinde Zanzibar'da deni ürünleri vazgeçilmez. Deniz ürünleri olarak bin bir çeşit balıklar tercih edildiği gibi aynı zamanda bütün deniz ürünlerini de görebilirsiniz. Birbirinden farklı dizayn edilmiş restoranlarda öğlen ve akşam yemeklerini denize karşı en güzel manzaralarla yiyebilirsiniz. Makarna yemeyi tercih ettiğinizde dahi içerisinde mutlaka bir deniz ürünü malzemesi bulunuyor. Balığın da en güzel halini yine Zanzibar halkı pişiriyor. Çok lezzetli balık türlerini kendilerine has usullerle güzel şekilde pişiriyorlar.

 

 

Akşam olduğunda otelde bulabileceğiniz yemekler ise birbirinden farklı. Hepsi de damak tadınıza hitap edecek. Bizim lokma tatlımıza benzeyen hamur kızartmasını görebileceğiniz gibi haşlama yemeklere de rastlayabilirsiniz. Hint Okyanusu'nun muhteşem denizine karşı otururken çok güzel manzara eşliğinde birbirinden lezzetli yemekleri yemek iyi olacaktır.

Tropikal meyveleri çok tüketen bir halk oldukları için muzun kızartmasını yapıyorlar ki cips gibi görünüyor. Her yemeğin yanında pilav ise olmazsa olmaz. Tatlı patates de Zanzibar'ın akşam yemeklerinde karşınıza en çok çıkan yemeklerden biri.

Siz de Zanzibar gezinizde mutlaka bu lezzetleri tadarak damağınızda unutulmaz anılar bırakabilirsiniz. Asya'nın en güzel gezi noktalarından biri olan Zanzibar gezilecek yerleri ve kültürünü en iyi yansıttığı mutfağı ile güzel bir keşif imkanı sunuyor herkese. Pek Zanzibar'ın yemek kültürü gitmeden en iyi nasıl öğrenilir, nasıl keşfedilir? Dünyayı Geziyorum ekibi sizler için böyle görüntülüyor ada ülkesinin en güzel yemeklerini. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

Zanzibar'da hediyelik eşya ürünleri kültürel özelliklerini gösteriyor

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • fkö 3 yıl önce Şikayet Et
    eee!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR