Kabe'nin dualarla işlenmiş altın kapısı

Kabe'nin altın kaplama olan kapısı zaman zaman değişiyor. Üzerinde dualarla bezeli olan bu kapı her zaman kapalı konumda bulunuyor. Kabe'nin içerisine sadece devlet erkanından kişiler gece geç saatlerde giriyor. Kabe'nin hemen yanında bulunan Hicr-i İsmail denen kısın ise Kabe'den sayılan bir bölüm ve burada namaz kılmanın fazileti de bir hayli fazla. Kalplere huzur veren Kabe'nin tüm detayları haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2020 14:56 GÜNCELLEME 07.05.2020 14:57 Dünyayı Geziyorum
Kabe'nin dualarla işlenmiş altın kapısı
Kabe'nin dualarla işlenmiş altın kapısı

Kabe'nin kapısı altından yapılmış ve üzerinde de dualar bulunuyor. Peygamber Efendimiz burada dua edip göz yaşı döktüğü için de tüm Müslümanlar burada dua ediyorlar. Kabe kapısı her zaman kapalı. Sadece devlet erkanından birileri geldiğinde kapı açılıyor ve içeride namaz kılabiliyorlar. Kabe'nin yanında bulunan Hicri İsmail bölümü ise Kabe'nin içinden bir bölüm olarak kabul ediliyor. Kabe yapılırken malzeme yetmediği için burası açık kalmış. Kim burada namaz kılarsa Kabe'de namaz kılmış sayılır. İşte Kabe'nin binlerce yıldır süregelen kutsallığı Dünyayı Geziyorum ekibinin yaptığı ziyarette böyle görüntüleniyor. 

 

 

Buraya gelenler gözlerini Kabe’den alamıyor. Herkes duasını ediyor. Kâbe kapısı ise en dikkat çeken köşelerden biri. Zaman zaman kapı değiştiriliyor. Ancak görülen bu kapı çok uzun zamandır Kabe’de bulunuyor. Tamamen saf altından meydana geliyor ve üzeri dualarla bezeli halde bulunuyor burada. Sadece devlet erkanına açılıyor kapı. Genelde kapalı konumda bulunuyor. Peygamber Efendimiz burada dua ettiğinden bütün Müslümanlar da burada dua edebilmeyi çok istiyor. Efendimiz burada yanağını ve ellerini yapıştırmış göz yaşı dökerek dua etmiş. Mültezem denen yerde Efendimizin dua etmesi burayı kutsal yapıyor. Makam-ı Cibril denen yerde ise Hz. Adem’in tövbesi kabul olmuş. Burada Cebrail Aleyhisselâm Efendimize namaz kılmayı öğretmiş. Cebrail Aleyhisselâm’ın makamı olduğundan buraya Makam-ı Cibril deniyor.

 

 

Çocuklar da Kabe’yi çok seviyor ve buranın mis kokusunu saf ve günahsız kalpleriyle hissedebiliyorlar. Milyonlarca insan her yıl burada bu atmosferi hissederek ibadetini gerçekleştiriyor ve kesinlikle buradan gitmek istemiyorlar.

Kâbe yakınında bulunan önemli yerlerden biri de Hicri İsmail. Burası Kâbe’nin inşaatı sırasında malzeme yetmediği için açık kalmış ve Kabe’nin içerisinden sayılıyor. Bu yüzden en kutsal ve önemli yerlerden biri. Normal namaz kılınmaz nafile namazlar kılınıyor burada. Hz. Ayşe validemiz Efendimizle hacca geldiğinde Kabe’nin içerisinde namaz kılmak istiyor. Efendimiz onu buraya getirerek burada kılabileceğini söylüyor. Kabe’nin içinden sayıldığı için fazileti bir hayli fazla. Hicri İsmail’in içerisine girmek bütün Müslümanları istediği şey oluyor burada. Büyük küçük bütün Müslümanlar kalplerini huzurla doldurarak tüm detaylarındaki ibadetlerini yerine getiriyorlar. Kalpler ve gözler burada Kabe’den ayrılamıyor. Engelli, hasta, sağlıklı herkes Kabe’de tavafını mutlaka yerine getiriyorlar.

Hac zamanında burası tamamen farklı bir görünüme kavuşuyor. Hac zamanında Kabe’ye girildiğinde deniz dalgası gibi görüntü oluştuğunu söylüyorlar. Ramazan umresi ise yine farklı faziletlere sahip. Efendimiz ramazan ayında yapılan umrenin nafile bir hac sevabına bedel olduğunu söylüyor. Müslümanlar burada ramazan umresini yapmayı çok istiyor. İftar sofraları kuruluyor ve ezan okunduğunda ise tavaf duruyor. Oruçlar açıldığında ise tavaf tekrar devam ediyor.

Tavaf yaparken edilen dualar mutlaka geri çevrilmeyen dualardır. Tavaf sırasında devletimiz ve milletimiz, polisimiz ve askerimiz için ahiret ve dünya hayatımız için bütün duaları etmeliyiz.

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

Kıblemiz Kabe'ye ev sahipliği yapan Mescid-i Haram Mekke

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR