Sakarya Nehri: Bilecik yolunda zengin bir doğa

Sakarya Nehri İstanbul'a iki saat uzaklıkta harika bir doğa adresi. Zengin bir tabiata sahip olan nehir Bilecik yolunda ilerlerken bütün güzelliği ile kendini gösteriyor. Şiirlere konu olan nehrimizin tüm güzel manzaralarını derledik.

ABONE OL
GİRİŞ 11.08.2021 15:17 GÜNCELLEME 11.08.2021 15:17 Dünyayı Geziyorum
Sakarya Nehri: Bilecik yolunda zengin bir doğa
Sakarya Nehri: Bilecik yolunda zengin bir doğa

Sakarya Nehri nerede ve nereye dökülür herkesin merak ettiği konular arasında bulunuyor. Biz de bu soruların cevaplarını verirken bu güzel nehrimizin zengin tabiatını sözlere sunuyoruz. Muazzam bir gezi adresi olan nehir çevresinde piknik yapılacak yerler de bulunuyor. Bahar aylarında çok güzel bir gezi adresi olan Sakarya Nehri muhteşem doğaya sahip. Zengin tabiat içerisinde ise birbirinden güzel canlılar hayatlarını devam ettiriyor. 

 

 

İşte Dünyayı Geziyorum ekibinin gözünden harika doğası ile Sakarya Nehri .

 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

Yol kenarında bulunan Sakarya Nehri Bilecik yolu üzerinden bulunuyor. Bilecik gezisi yaparken Osmaneli ilçesinde bu nehrin etrafını da keşfedebilirsiniz. Muhteşem bir tabiatı bulunuyor buranın. Kızıl Irmak ve Fırat Nehrinden sonra üçüncü büyük nehri olan Sakarya Nehri buradan da geçiyor. Cennetten bir köşe gibi görünüyor. 824 kilometre uzunluğu bulunuyor. Ankara’dan farklı nehirlerle birleşiyor nehir. Kano yapılacak yerleri bulunduğu gibi rafting yapılacak yerleri de mevcut. Herkesi büyük ölçüde huzura erdiren bu yer yeşili ile göz kamaştırıyor. Osmaneli tarihi bir ilçe olmasının yanı sıra doğal güzellikleri ile de büyülüyor.

El değmemiş doğal güzelliklerin bulunduğu nehir ve çevresi adeta bir tablo gibi. Ülkemizdeki doğal güzellikler çok biliniyor ve seviliyor. Burası da binlerce doğal güzel alandan sadece birisi olarak yer alıyor.

SAKARYA NEHRİ NEREDE?

Üçüncü en uzun nehir olma özelliğinden yukarıda bahsetmiştik. Nehrin toplam uzunluğu 810 kilometre genişliği ise 60 ile 150 metre arasında değişiyor. Nehrin harita üzerinden belli bir başlangıç noktası bulunmasına rağmen Afyon’un kuzeydoğusunda Emir dağlarından, Bayat yaylasından Eskişehir arkasındaki Türkmen dağına doğru hafif bir yay çizerek uzanan yüksek kabarığın kuzey diplerinde akışlar ve toplanmalar başlar. Nehrin başlangıç noktası Eskişehir’in Çifteler ilçesinde bulunan Dikmen Köyü olarak kabul edilmektedir. Nehrin antik çağdaki adı Sangarios‘tur.

SAKARYA NEHRİ NEREYE DÖKÜLÜR?

Sakarya Nehri uzun yolculuğun ardından Sakarya’nın Karasu ilçesi sahilinden Karadeniz’e dökülür.

Sakarya Nehri Bilecik gezisi yapan kişilerin Osmaneli ilçesinde kara yol üzerinde zengin tabiatını keşfedebileceği harika bir yerdir. Eğer özel aracınızla gidecekseniz burada yol kenarında tabiatını keşfedebilirsiniz. 

SAKARYA NEHRİ'NİN GEÇTİĞİ YERLER

Güzeller güzeli nehrimiz olan Sakarya nehri Afyon’un kuzeydoğusundaki Bayat Yaylası’ndan doğarak Eskişehir, Ankara, Bilecik ve Sakarya şehirlerinden geçerek Karasu ilçesinin batısında Karadeniz’e dökülüyor. Bereketli topraklar haline getirdiği şehirler bu şekilde sıralanıyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR