Osmaneli eski şehir merkezi tarihi detaylarla dolu

Bilecik'te yer alan Osmaneli tarihi bir ilçe olma özelliğine sahip. Bu ilçede birbirinden farklı gezi yerleri bulunuyor. Eski Osmanlı konakları da bunlardan biri. Birbirinden farklı renklerde bulunan konaklar kültürü en iyi yansıtan örneklerden biri. Zamanında yapılan ipek böceği işine de uygun olarak katlı olarak inşa edilmiş. Gelin bu güzel Osmaneli eski şehir merkezini beraber keşfedelim.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2020 13:14 GÜNCELLEME 28.06.2020 13:14 Dünyayı Geziyorum
Osmaneli eski şehir merkezi tarihi detaylarla dolu
Osmaneli eski şehir merkezi tarihi detaylarla dolu

İstanbul'a yakın gezilecek yerler içerisinde en güzel adreslerden biri olan Osmaneli tarihi mirasımızı da gözler önüne seren güzide bir yer. Osmaneli eski şehir merkezinde birbirinden tarihi cami ve katedraller bulunduğu gibi konaklar da bulunuyor. Konaklar öyle güzel bir mimariye sahip ki eski Osmanlı kültürünü çok iyi şekilde yansıtıyor. Hepsi rengârenk tonlarda ve mimarileri de genel olarak iki üç katlı. Konakların içeresinde gezerken hepsinin rengi harika kareler ortaya çıkartıyor. Ev sahiplerini rahatsız etmeyecek şekilde bu konakların önünde güzel kareler ortaya çıkartabilirsiniz. Bilecik gezinizde Osmaneli sizlere harika gezi yerleri sunuyor.

 

 

İşte o gezi yerlerinden biri de bu tarihi konaklar. 

 

 

Osmaneli eski şehir bölgesinde çok güzel konaklar bulunuyor. Rengarenk konaklar renkleriyle büyülüyor. Tarihi şehir merkezinde görmek mümkün bu güzel konakları ve mimarisi de harika. Tarihi konaklar mahallesinde görebilirsiniz. Yüzlerce yıl öncesinde yapılmış. Osmanlı zamanında yapılan konaklar kozacılık işinde uğraşan kişilerin evleriymiş. İki üç katlı inşa edilmiş bir katını iş için ayırmışlar. Günümüzde ise bu konaklar restoran ve otel olarak hizmet veriyor.

Osmanlının güzel ev mimarisini sunuyor ve tertemiz bir doğaya sahip. Kafa dinlemek için çok iyi yerlerden biri. Osmanlı döneminin ruhu burada hala korunuyor. 1926 yılına kadar Rumlar da bu bölgede yaşamış. Türklerle Rumlar bir arada hoşgörüyle hayatlarını devam ettirmişler. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de geçen Osmaneli, karpuz, ayva ve zeytini ile yer almayı başarmış.

Her dönemeçte her sokakta bir Osmanlı konağı yer alıyor. Normal zamanlarda mutlaka turistlerin yoğun şekilde ziyaret ettiği bir yer. Şimdilerde boş ancak ilerki zamanlarda salgın tehlikesi geçtiğinde eski kalabalık günlerine yeniden kavuşacak.

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

AYA YORGİ KİLİSESİ 

Osmanlı'nın izlerini taşıyan en güzel ilçelerden biri olan Osmaneli harika bir gezi adresi olduğunu sahip olduğu tarihi yerlerle de gösteriyor. Bilecik'te yer alan ve tarihi yüzünü her eseriyle gösteren ilçede bir de Aya Yorgi Kilisesi bulunuyor. Aya Yorgi Kilisesi günümüzde büyük tahribata uğramış ancak geçmişte ibadet merkezi olarak kullanılmış. Restorasyona alınan kilise güzel bir görünüme kavuşacak. Çok eski zamanlarda kilise yerinde bir  tapınak bulunuyordu. Çıkan yangınlardan ötürü yıkılmış yerine Osmanlı'nın yardımıyla Rum Ortodoks Kilisesi yapılmış. 1800'lü yılları sonunda yapılan Aya Yorgi Kilisesi görmeye ve keşfetmeye değer bir nokta. İçerisinde insanlar yazı yazarak zarar vermişler. Bu tarihi eserlere yapılan saygısızlık ve çok rastlanıyor. Tarihini korumayan bir insan geleceğini de inşa edemez. Bu sebeple Türkiye'nin ve dünyanın neresinde olursa olsun tarihi yapılarak zarar vermeyin. 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR