Afyonkarahisar kent meydanı ve eski Osmanlı evleri

Afyonkarahisar çok eski bir geçmişe sahip güzide şehir. Kalesi ve kalenin eteklerine yapılmış eski Osmanlı evleri herkesi büyük oranda hayran bırakıyor. Eski sokakların arasında bulunan cumbalı evler bir yangının ardından yeniden restore edilerek bugünkü görünümüne kavuşturulmuş. Cumbalı evler içerisinde ise eski evlerin mimari planını görmek mümkün. Gelin Afyonkarahisar'ın bu eski şehir merkezini beraber keşfedelim.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2020 16:31 GÜNCELLEME 09.10.2020 16:31 Dünyayı Geziyorum
Afyonkarahisar kent meydanı ve eski Osmanlı evleri
Afyonkarahisar kent meydanı ve eski Osmanlı evleri

Afyonkarahisar şehir merkezinde çok eski zamanlardan kalan evler dikkat çekiyor. Renkli ve cumbalı konakların içerisinde eski evlerin planını görebilirsiniz. Bu evler günümüzde otel, restoran gibi hizmetler için kullanılıyor. Ayrıca turistlerin de gezmek için tercih ettiği yerlerden olan bu adresler rengarenk fotoğraf çekilmek için de ideal. Zamanında çıkan bir yangında tahrip olan evler daha sonra restore edilmiş ve içerisindeki mimarisi de bozulmamış. Aynı zamanda da Eskişehir Odunpazarı evlerine benzemesi yönüyle dikkat çekmektedir.  

 

 

Afyonkarahisar şehir merkezinde gezilecek çok güzel yerler var. Cumhuriyet Meydanı bunlardan biri. Kalenin hemen altındaki meydanda herkesin vakit geçirdiğini görebilirsiniz. Karahisar Kalesi şehrin manzarasını oluşturuyor. Kaymağı ve patates tarlalarıyla meşhur olan şehir mermer üretiminin de merkezi olarak biliniyor.  

 

 

Afyonkarahisar adını kalesinden aldığı gibi meşhur olan haşhaş üretiminden de alıyor.  

Şehir merkezinde iç taraflara gittiğiniz taktirde çok güzel Osmanlı mahallelerini görebilirsiniz. Tarihi konaklar ve cumbalı evler 1902 yılında çıkan bir yangın ile tahrip olmuş daha sonra restore edilerek tüm güzelliği ile ziyaretçilerle buluşmuş. Gelen herkes burada mutlaka zaman geçiriyor ve fotoğraf çekiliyor. Restoran, otel ve cafe olarak kullanılan konaklar genel olarak üç katlı. Manzaralı konaklar içerisindeki mimari Osmanlı'nın eski güzel etkisini de sunuyor. Her odanın içerisinde banyo bulunuyor. Banyolar Afyon mermeri ile inşa edilmiş adeta hamam görünümünde kültüre uygun görünüyor.  

Konakların içerisinde aynı zamanda yöresel yemeklerde pişiriliyor. Afyon'da ne yenir, Afyon'un meşhur yemekleri nelerdir burada konakların içerisinde görebilirsiniz. Kaymak, etli dolma, çorba ve daha nice lezzetler misafirlerle burada buluşuyor.  

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR