Rengarenk haşhaş tarlaları doğal stüdyo gibi

Haşhaş üretimi ile ünlü olan Afyon adını da bu bitkiden alıyor. Burada üretilen haşhaşın her parçası farklı bir alanda kullanılmak üzere dünyanın her bölgesine gönderiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2021 10:46 GÜNCELLEME 07.10.2021 10:47 Dünyayı Geziyorum
Rengarenk haşhaş tarlaları doğal stüdyo gibi
Rengarenk haşhaş tarlaları doğal stüdyo gibi

Afyonkarahisar her köşesinde tarihi güzellikler barındırdığı gibi aynı zamanda yemyeşil doğası ile herkesi hayran bırakıyor. Bembeyaz çiçeklerle çevrili olan haşhaş tarlaları da buna dahil. Doğal stüdyo görevi görüyor adeta ve yoldan geçen herkes burada durarak tarlada haşhaş çiçekleri arasında fotoğraf çekiniyor. 

 

 

Resmi tablosu gibi görünen tarlada sadece beyaz değil renkli çiçekleri de görebilirsiniz. Afyonkarahisar belirli kota ile bu ürünü üretiyor ve tüm dünyaya buradan gönderiliyor. Mayıs ayının sonunda haziran ayının ortasına kadar beyaz çiçekler görünüyor. 

Haşhaş Afyon mutfağının vazgeçilmez ürünü olmuş aynı zamanda. Haşhaşlı çörekler, börekler yapıldığı gibi aynı zamanda da yağı da elde edilmiş. Her bir parçası farklı bir amaç için kullanılmış haşhaşın. Hepsi de devlet tarafından kontrol ediliyor. Ne kadar hasat edildiği her parçası nereye ne kadar gönderildi tutanaklar tutuluyor. Böylece haşhaş ekimi ve üretimi kontrol altında bir dönem hasat ediliyor. 

Haşhaşlar büyüyüp tohumlaştığında ise tek tek elle kırılıyor. Elle kırılarak toplanan haşhaşlar farklı fabrikalara buradan gönderiliyor. Her haliyle doğal stüdyo görevi üstleniyor. 

Mayıs ayında yeşillenerek büyüyen haşhaşlar beyaz, mor renklerde çiçek açıyor. Ardından kısa sürede tohumlanıyor ve kuruyup kum beji gibi renge bürünüyor. Bu haliyle de doğal bir stüdyo olmayı sürdüren tarla fotoğraf çekilmek için harika bir nokta oluyor. 

Tıpkı ay çiçek tarlaları gibi güzel bir görünüm ortaya çıkıyor. Bu görüntü fotoğraf çekmeyi seven herkesin harika kareler çıkartacağı manzaralar sunuyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR