Denizli'nin mis gibi kokan doğal stüdyoları lavanta ve kekik tarlaları

Denizli'nin muhteşem görünüme sahip ve mis gibi kokan lavanta tarlaları doğal stüdyo görevi görüyor adeta. Mor tonlarında uzayıp giden tarlalar harika fotoğrafların çıkmasına vesile oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2021 17:10 GÜNCELLEME 25.06.2021 17:10 Dünyayı Geziyorum
Denizli'nin mis gibi kokan doğal stüdyoları lavanta ve kekik tarlaları
Denizli'nin mis gibi kokan doğal stüdyoları lavanta ve kekik tarlaları

Denizli'de gezilecek yerler içerisinde bulunan ve harika manzaralar sunan lavanta tarlaları Türkiye'nin her yerinden turist çekiyor. Sadece Pamukkale Travertenleri ile değil aynı zamanda bu mor tonlarındaki tarla ile fotoğraflar elde ediliyor. Hepsi birbirinden güzel görmeye değer nitelikte kareler çıkıyor ortaya. Biz de sizler için Dünyayı Geziyorum ekibinin görüntüleriyle beraber bu harika manzarayı haberimizde verdik. İşte muhteşem görünüme sahip olan Denizli'nin lavanta tarlaları. 

 

 

Mor renginin her tonunu burada görmek mümkün. Lavanta çiçekleri aynı hayal gibi bir manzara sunuyor. Son zamanlarda bu tarlalar ile Denizli çok meşhur olmaya başladı. Sosyal medyanın da en çok paylaşılan fotoğrafları burada çekiliyor. Kokusu ve görünümü harika. Lavanta sadece doğal stüdyo görevi görmüyor. Muazzam karelerin çıkmasının yanı sıra lavantanın her halinden büyük nimetler elde ediliyor. Arılar bal yapıyor, lavanta çiçekleri ise hasat zamanı toplanıp her alanda kullanılmak üzere fabrikalara gönderiliyor. Ülkemizden yurt dışına da ihraç edildiği oluyor. Lavanta her derde deva çok faydalı bir bitki. Depresyona dahi çok iyi geldiği söyleniyor. Burada yaşayan halkın ekonomik gelirini büyük ölçüde lavanta tarlaları sağlıyor. Yüzyıllardır bitkisel tedavide mutlaka lavanta kullanılıyor. Bu yüzden ilaç sanayinde de lavantanın yeri bambaşka.  

 

 

Adeta bulutların üzerinde gibi manzara: Pamukkale Travertenleri

Lavanta tarlalarını ziyaret ederken lavantadan sonra en çok göreceğiniz şey ise arılar. Hiç durmadan, yorulmadan ve sıkılmadan arılar sabahtan akşama kadar bu lavanta çiçeklerinden bal elde ederek yuvalarına taşıyorlar. Lavanta çiçeklerinin balı da bir hayli güzel oluyor. Yörede bal satan yerleri görebilirsiniz.  

Aynı yörede kekik tarlalarını da görebilirsiniz. Etrafa mis gibi koku saçan kekik tarlaları dünyanın yüzde 75 kekik ihtiyacı bu bölgeden sağlanıyor. Oldukça büyük bir alandan elde edilen kekik Türkiye'nin de yüzde 90 ihtiyacını karşılıyor. Kozmetik ve ilaç sanayinden olukça fazla kullanılıyor kekik. Sadece yemeklerinize kattığınız bir baharat değil. Şifası da faydası da bir hayli fazla. Yağı ise yine çok tercih edilen bir diğer ürünü oluyor. Denizli'de yol kenarlarında görebileceğiniz kekik tarlaları sizin için durup fotoğraf çekilecek güzel mekanlar olabilir.  

Pamukkale semalarında keyifli balon turu

Tarlada mis gibi kekik kokuları arasında fotoğraf çekilebilir ve burada yöre halkının kekik çiçeklerinden elde edilen balları sattığı yerlerden bal satın alabilirsiniz. Kekik çiçeklerinin balı da kendisi kadar faydalı ve güzel.  

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR