Metrelerce derinlikteki gizli cennet Kaklık Mağarası

Binlerce yıldır varlığını sürdüren yerin derinliklerinden gelen şifalı suyu havuzunda ve mağara çerisinde biriktiren güzide bir gezi adres Kaklık Mağarası. Harika görünüme sahip olmasının yanı sıra çok farklı bir oluşuma da sahip.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2021 09:55 GÜNCELLEME 23.08.2021 09:55 Dünyayı Geziyorum
Metrelerce derinlikteki gizli cennet Kaklık Mağarası
Metrelerce derinlikteki gizli cennet Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası Denizli'de gezilecek yerler içerisinde harika bir konuma sahip. Herkesin Pamukkale Travertenleri kadar ilgisini çeken bu gizli mağara derinliklerine indikçe farklı bir yüzünü gösteriyor. Turistler bu mağara içerisinde belirli yerlerde yüzebiliyorlar. Ancak salgın olduğu için şu anda yüzme yerleri kapalı. Yerin binlerce kilometre altından çıkan şifalı sular herkesin ilgisini çekiyor. Kaklık Mağarası içerisinde güzel bir gezinti yapmak için giriş ücreti de ödemek gerekiyor. Gelin Dünyayı Geziyorum ekibinin muhteşem görüntüleri ile beraber Kaklık Mağarası nerede nasıl gidilir ve hakkında ne bilgiler bulunuyor yakından bu güzide gezi adresini inceleyelim.  

 

 

KAKLIK MAĞARASI  

Yer altında gizli kalmış bir güzellik burası. Yerin metrelerce altında bulunuyor. Dışardaki Pamukkale’nin yanı sıra gizli kalan travertenler bulunuyor burada da. Asırlardır sular akarak burada çok güzel şekiller oluşturmuş. Gizli kalmış Pamukkale olarak biliniyor. Doğal güzellik daha ilk girişte ziyaretçileri karşılıyor. Akan suların oluşturduğu şekiller de görmeye değer. Termal sular akarak doğal güzelliği meydana getirmiş. Termal sular akıyor burada ve turistler burada yüzebiliyor. Şu anda yüzmek yasak. Ancak salgın tehlikesi geçtiğinde yine yüzmek mümkün olacaktır.  

Günümüzde oluşumunu devam ettiren bir mağara burası. Sular akmaya devam ettikçe oluşumunu da devam ettirecek. Kalsiyum yüklü termal sular oluşumuna büyük katkı sağlıyor. Mağara derinliklerine indiğinizde havuzları da görebilirsiniz. Mağara içerisinde belirli bir kısmı gezebilirsiniz. Bu yüzden mağaranın her yerini görmek mümkün değil. İçerisindeki havuz da çok güzel ve pırıl pırıl bir görünüme sahip.  

Hierapolis Antik Kenti Denizli'de gezilecek en güzel adreslerden

KAKLIK MAĞARASI NEREDE, NASIL GİDİLİR? 

Kaklık Mağarası’na gitmek için Denizli’den Afyonkarahisar yoluna girmeniz gerekecektir. Kaklık Mahallesi’nde bulunan gezi adresi Denizli’nin Honaz ilçesinde yer alıyor. Kaklık ile Denizli arası mesafe 30 kilometre kadar.  

ZİYARET SAATLERİ  

Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz mağarada sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında giriş yapabilirsiniz.  

KAKLIK MAĞARASI GİRİŞ ÜCRETLERİ  

Kaklık Mağarası giriş ücretleri 3 Lira olarak belirlenmiş. Ancak yeni dönemdeki ücret bilgisi henüz bulunmuyor.  

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR