Ayvalık'ın meşhur lezzetleri: Bol malzemeli Ayvalık tostu

Ayvalık'ta ne yenir denildiğinde ilk olarak verilen cevap Ayvalık tostu oluyor. Burada yediğiniz tost başka yerde yediklerinize benzemiyor. Harika lezzeti ve muhteşem görünümü ile Ayvalık tostunu ve yörenin en güzel lezzetlerini keşfedin.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2021 12:06 GÜNCELLEME 28.08.2021 12:06 Dünyayı Geziyorum
Ayvalık'ın meşhur lezzetleri: Bol malzemeli Ayvalık tostu
Ayvalık'ın meşhur lezzetleri: Bol malzemeli Ayvalık tostu

Ayvalık gezinizde mutlaka tadına bakmanız gereken bir lezzet bulunuyor. Ayvalık'ta ne yenir sorusunun ilk yanıtı olan tost içerisinde bol malzeme bulunuyor. Günümüzde daha değişik hallerini de görebiliyoruz. Eskiden sadece peynir ve sucukla yapılan Ayvalık tostu günümüzde farklı malzemeler de katılarak güzel bir görsel şölenle sunuluyor. 

 

 

Ayvalık tostu Ayvalık'a geldiğinizde her yerde mutlaka görebileceğiniz bir lezzet. Ayvalık'ta en çok tüketilen tostun en orijinal halini bu yörede bulabilirsiniz. Türkiye'nin değişik birçok yerinde Ayvalık tostu yapılıyor. Ancak Ayvalık halkı için en iyisi ve en orijinali burada yapılan bol malzemeli olan tost. İçerisinde farklı peynirler kullanılıyor ve yanında mutlaka ayran ya da çay içiliyor. Tostunuzu ayranla içmek istemezseniz çay ya da başka meşrubat tercih edebilirsiniz. 

 

 

Ayvalık tostunun yanında ise mutlaka turşu yeniliyor. Turşu herkesin tercih ettiği garnetür olarak servis ediliyor. Dünyayı Geziyorum ekibi de Ayvalık gezisinde bu güzel yörenin Ayvalık tostunu tadıyor. 

Dışı çıtır çıtır olan lezzet afiyetle yeniliyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR