Efsanevi hikayesi ve muhteşem manzarası ile Ayvalık Şeytan Sofrası

Ayvalık Şeytan Sofrası harika manzaraya sahip yerlerden biri. Çok güzel bir manzarası bulunan gezi adresinde panoramik olarak birçok adayı görebilirsiniz. Şeytan Sofrası hikayesi de herkesin merak ettiği diğer detay. Biz de haberimizde Şeytan Sofrası nerede, nasıl gidilir ,ücreti nedir tüm detayları verdiğimiz gibi Şeytan Sofrası Cunda arası kaç kilometre bilgilerini derledik. İşte detaylar.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2020 09:20 GÜNCELLEME 10.09.2020 09:20 Dünyayı Geziyorum
Efsanevi hikayesi ve muhteşem manzarası ile Ayvalık Şeytan Sofrası
Efsanevi hikayesi ve muhteşem manzarası ile Ayvalık Şeytan Sofrası

Ayvalık harika gezi adreslerine sahip bir yer. Muhteşem doğası ve uzayıp giden masmavi denizi ile herkesi hayran bırakıyor. Şeytan Sofrası ise bu manzaralardan en güzelini sunuyor sizlere. Panoramik olarak adalar manzarası bulunan bu tepede şeytanın ayak izi de bulunuyor. Rivayetler ve yıllardır sürüp gelen hikayeler buranın gizemli olmasını da sağlamış. Ziyaretçiler manzaranın tadını çıkartırken bu efsaneyi de öğrenmeyi ihmal etmiyorlar. İşte Dünyayı Geziyorum ekibinin gözünden muhteşem görünümü ve hikayesiyle Şeytan Sofrası.

 

 

AYVALIK ŞEYTAN SOFRASI

Ayvalık Şeytan Sofrası ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Uçsuz bucaksız harika manzarası olan tepeden Cunda Adası ve Midilli Adası görünüyor. Turistler burada yer alan restoran ve kafelerde çay içip dinlenebiliyorlar. Volkanik bir taşın üzerinde bulunan Şeytan Sofrası yerden yaklaşık olarak 130 metre yükseklikte. Manzarayı tepenin her köşesinden görebilirsiniz. Gün batımında daha çok tercih edilen tepe fotoğraf çekilmek için harika bir yer. Ziyaretçiler tepenin her yerinde ayrı fotoğraf kareleri elde ediyor. 

Ayvalık'ta gezilecek tarihi yerler de en doğası kadar güzel detaylar bulunduruyor. Camiler ve kiliseler Ayvalık'ta tarihin en güzel yüzünü gösteriyor. 

 

 

ŞEYTAN SOFRASI HİKAYESİ 

Şeytan Sofrası'nın hikayesi herkesin merak ettiği detaylardan biri. Rivayetlere göre bu hikaye farklılık gösteriyor ancak en yaygın bilinen hikayesi şöyle; Penelop isimli bir adam çok huzursuzluk çıkardığı için kovulmuş ve istenmeyen kişi olarak bu tepeye gelmiş. Bu tepede hayatını devam ettirirken halk da peşinden buraya gelmiş. Şeytan lakaplı Penelop onu taşlamaya, yok etmeye gelen halka çok güzel bir sofra kuruyor. Halk bu sofrayı görünce her şeyi unutuyor ve ne var ne yok yemeğe başlıyorlar. Bu sırada Penelop da kaçıyor. Bu yüzden burası herkesin başını döndüren o sofra ve Penelop'un lakabıyla o günden sonra anılmaya başlanmış. Şeytan Sofrası Tepesi adını böyle almış. 

ŞEYTAN SOFRASI NEREDE? NASIL GİDİLİR?

Ayvalık merkezine 8 kilometre mesafede bulunan tepeye ulaşım için belirli saatlerde Sarımsaklı'dan minibüsler geliyor. Ancak buradaki taksilerle anlaşarak gidiş geliş anlaşması yapabilirsiniz. Sizi tepeye bırakan taksi gelmek istediğinizde aramanız için bir numara veriyor ve o numarayı aradığınızda aynı taksi ile Ayvalık'a dönüş sağlıyorsunuz. Özel araç ile gidişlerde navigasyondan faydalanabilirsiniz. 

ŞEYTAN SOFRASI'NA GİRİŞ ÜCRETİ

Tepeye geldiğinizde giriş ücreti ödemeden burada manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Sadece tepede bulunan restoranlarda yiyecek içecek siparişi vermek ücret karışılığında olacaktır. Girişlerde ücret alınmaz. 

ŞEYTAN SOFRASI CUNDA ARASI KAÇ KİLOMETRE?

Cunda Adası'ndan Şeytan Sofrasına gitmek için 9 kilometre yol katetmeniz gerekiyor. Yaklaşık olarak 16 dakika sonunda tepeye ulaşabilirsiniz. 

 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR