Milas'ın zirvesindeki tarihi adresi: Beçin Kalesi

Muğla Milas'ta gezilecek yerler içerisinde güzel bir adres Beçin Kalesi. Muhteşem görünümünün yanı sıra aynı zamanda derin bir tarihe de sahip. Dünyayı Geziyorum ekibi de bu güzide gezi adresini keşfederek bakın ne bilgiler veriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2021 10:31 GÜNCELLEME 22.08.2021 10:32 Dünyayı Geziyorum
Milas'ın zirvesindeki tarihi adresi: Beçin Kalesi
Milas'ın zirvesindeki tarihi adresi: Beçin Kalesi

Muğla Milas'ta gezilecek harika yerlerden biri Beçin Kalesi. Buraya gelen turistler mutlaka bu gezi adresine de giderek güzel görüntüler elde ediyor. Hem derin bir tarihin izini sürüyor hem de fotoğraf çekilecek güzel yerlerini keşfediyor. Beçin Kalesi Muğla Milas'ın en güzel köşelerinden birini oluşturuyor. Tarihe meraklı ve gezmeyi seven herkesin rotasına giren bu yer görmeye değer. 

 

 

BEÇİN KALESİ 

Zengin bir tarihe sahip Milas. Beçin Kalesi de bu zenginliklerden biri. Kalenin tarihi M.Ö. 3 binlere kadar gidiyor. Tarih oyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Konumu sebebiyle herksin ilgi odağı olmuş burası. Bu yüzden de çok kez yıkılmış ve yeniden onarılmış. 

 

 

Aslanlı figürler ve daha nice detaylar kaleye girdiğinizde sizi karşılıyor. 3 girişi bulunan kalenin her girişinde savunma esas alınmış. Sarp kayalıkların üzerinde bulunan kaleye ulaşmak da zor. Zemin noktasından 200 metre yukarıda yer alıyor. 

Açık hava müzesi adeta Beçin Kalesi. Kazı çalışmasının yapıldığı yerde bulunan her şey kalenin tarihine dair yeni bilgiler verecek. Kale büyük bir alana yayılmış. Çevresinde de yerleşim yerleri bulunuyor. Evliya Çelebi de burayı ziyaret eden önemli kişilerden biri. 

Romalılara ait izle, Menteşeoğulları, Osmanlı ve Karyalılar gibi medeniyetlerin izini burada görmek mümkün. Menteşeoğulları hakimiyeti bittikten sonra Osmanlı İmparatorluğu burada hakimiyet kuruyor. Hanlar gibi önemli yapıları burada görebilirsiniz. 

Kale çevresinde eski çeşmeleri de görmek mümkün. 2012 yılında UNESCO'nun geçici miras listesinde de yer almış burası. Bu detay da buranın önemini ortaya koyan diğer bir unsur. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR