11 metre derinlikteki kral mezarı ile ünlü Milas Müzesi

Milas'ın sahip olduğu geniş tarihi yansıtan yerlerden biri de Milas Müzesi. Milas Müzesi buluntuların yer aldığı müze olmasının yanı sıra hala kazı çalışmalarının sürdüğü bir yer.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2021 15:52 GÜNCELLEME 29.09.2021 15:52 Dünyayı Geziyorum
11 metre derinlikteki kral mezarı ile ünlü Milas Müzesi
11 metre derinlikteki kral mezarı ile ünlü Milas Müzesi

Milas Müzesi Milas'ta gezilecek harika gezi yerlerinden biri. Öyle derin bir tarihi sizlere sunuyor ki burada mutlaka gezerek bu tarihi izleri yakından takip etmelisiniz. Binlerce yıllık geçmişi günümüze en güzel hali ile yansıtan müzede yerin metrelerce altında bulunan mezar da destekliyor. Harika bir tarihi bilgi hazinesi yer alıyor. Zaman içerisinde tahribata uğrasa da hala burada yer alan tüm detaylar korunuyor ve büyük titizlilikle kazı çalışmaları devam ediyor. 

 

 

MİLAS MÜZESİ 

Muğla ve ilçeleri çok zengin tarihe sahip. Burada bulunan bazı arkeolojik eserler Milas Müzesi'nde sergileniyor. 1987 yılında ziyarete açılan müze günümüzde hala açık konumda bulunuyor. 1 buçuk dönümlük arazi üzerinde iki katlı bir binada müzeyi gezmek mümkün. Stratonikea kazılarında bulunan ve İasos Antik Kenti'nde bulunan pişirilmiş toprak kandiller burada yer alıyor. Aynı zamanda Milas'ta değişik yerlerde bulunan heykeller, buluntular, heykel başları burada sergileniyor. 

 

 

MİLAS MÜZESİ'NDEKİ MEZAR

Milas Müzesi tarihi bir antik kent aynı zamanda. Mutlaka gezilmesi gereken yerlerden burası. Medeniyetlere ait izlere burada da rastlanıyor. Karya Kralı Hekatomnos'un mezarı da burada bulunuyor. Karya Krallığı'nın en önemli yerlerinden biri Milas olmuş. Bu yüzden kralın mezarı da buraya yapılmış. Günümüzde mezara tulum ile giyilerek giriliyor. Mezar çevresinde insan sağlığı açısından zararlı maddeler ve gazlar bulunuyor. Mezarın üzerinde ise günlük sahneler kabartma yöntemi ile işlenmiş. Bu detaylar görülmeye ve keşfetmeye değer. Maalesef mezar zamanında yağmalandığı için içerisinden kemik parçası dahi bulunamamış. Bir miktarı yakalanmış ve burada sergileniyor. Ancak Karya Kralı'nın bu mezarında neler bulunuyordu tam olarak bilinmiyor. Devasa bir mezar burada yerin 11 metre altında bulunuyor. Lahit üzerinde her yüzü de farklı resimler semboller kabartmaları yapılmış. 

MÜZE ZİYARET SAATLERİ 

Her yerde olduğu gibi burada da müzeleri ziyaret etmek için belirlenen saatler yaz ve kış dönemi olarak ayrılıyor. 15 Nisan ile 2 Ekim arasında yaz dönemi uygulaması geçerli oluyor ve sabah 09.00'da açılan müze akşam 19.00'da kapanıyor. Kış dönemi ise 3 Ekim ile 14 Nisan arasını kapsıyor ve sabah 08.00'de açılan müze akşam 17.00 arasında gezilebiliniyor. 

Müzeye girişler ücretsiz ve her gün yukarıda belirlenen saatlerde girip müzeyi gezebilirsiniz. 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR