Cunda'da gezilecek yerler: Sevim&Nejdet Kent Kitaplığı

Cunda Adası doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihiyle de dikkat çekiyor. Müthiş manzarasıyla Sevim Nejdet Kent Kitaplığı da Cunda'da görmeniz gereken yerlerden.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2021 17:18 GÜNCELLEME 07.05.2021 17:18 Dünyayı Geziyorum
Cunda'da gezilecek yerler: Sevim&Nejdet Kent Kitaplığı
Cunda'da gezilecek yerler: Sevim&Nejdet Kent Kitaplığı

Ayvalık'ta gezilecek yerler çok güzel gezi adreslerinden oluşuyor. Muhteşem bir manzaraya sahip olan Cunda Adası ise Lale Adası'ndan geçilerek ülkemizin ilk boğaz köprüsünden sonra bizi karşılıyor. Muhteşem bir doğası ve masmavi deniz manzarası bulunan yerde gezilecek görülecek yerler bitmiyor. Bu yerlerden biri de Sevim&Nejdet Kent Kitaplığı. Dünyayı Geziyorum ekibinin gözünden bu güzide gezi adresini gelin keşfedelim. 

 

 

SEVİM & NEJDET KENT KİTAPLIĞI 

Aşıklar Tepesi'nde bulunan kitaplık tarihi bir kilisenin restore edilmesiyle yapılmış. Çok güzel manzarası bulunan kitaplığın içerisinde restoresini üstlenen kişilerin kitapları yer alıyor. Aynı zamanda da dini sembolleri burada görebiliyorsunuz. 

 

 

Eski Rum sokaklarını yansıtan taş yollardan geçerek Aşıklar Tepesi'ne ulaşabilirsiniz. Cunda Adası'nın sembollerinden biri burası. 171 yüzyılda ilk olarak inşa edilmiş ve ibadet merkezi olarak Agios Yannis Kilisesi olarak görev üstlenmiş. Eski zamanlarda halk arasında bilinen adı bu. Yanında ise bir değirmen bulunuyor. Bu yel değirmeninde un öğütülerek geliri ide kilisenin giderleri için harcanmış. Bugün Cunda manzaralarına baktığımız zaman bu kiliseyi ve yanında duran yel değirmenini görmek mümkün. 

Rumların Cunda Adası'nı terk etmesiyle beraber kilise de yel değirmeni de harap duruma gelmiş. Bakımsız ve harabe durumda iken Rahmi Koç tarafından restoresi yapılarak adı da Sevim&Nejdet Kent Kütüphanesi olarak adı değiştirilmiş. Günümüzde kütüphaneyi ücretsiz olarak gezebilir burada manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Nejdet Kent'in kitapları burada yer alıyor. Gelenler kitapları okuyup bırakabiliyorlar. İçerisinde ise dini motifleri yansıtan resimler mevcut. 

Kütüphane önünde bir de kafe yer alıyor. Manzaranın tadını çıkartarak burada bir şeyler içmek mümkün. Adalar ve adacıklar buradaki manzarada size el sallayan detaylar oluyor. Harika bir görünümü var ve görmeye değer. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR